Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Νεαρός αλλοδαπός επιτέθηκε με μαχαίρι κατά σωφρονιστικών υπαλλήλων
Νεαρός αλλοδαπός επιτέθηκε με μαχαίρι κατά σωφρονιστικών υπαλλήλων

Νεαρός αλλοδαπός επιτέθηκε με μαχαίρι κατά σωφρονιστικών υπαλλήλων

Εκτός ελέγχου βγήκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες νεαρός κρατούμενος, ο οποίος έσπασε τζαμαρία μέσα στο Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου, επιτέθηκε κατά των σωφρονιστικών υπαλλήλων τόσο με τα χέρια, όσο και με αυτοσχέδιο μαχαίρι χωρίς όμως να τραυματίσει τελικά κάποιον.

Έτσι μετά από εισαγγελική εντολή σχηματίσθηκε εις βάρος του δικογραφία, αλλά και πειθαρχική για μια σειρά .

Δόθηκε εντολή για προκαταρκτική έρευνα από την του Βόλου στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, όπου θα κληθούν να καταθέσουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που ενεπλάκησαν στο περιστατικό, αλλά θα υπάρξει και ανωμοτί κατάθεση του αλλοδαπού δράστη, ενώ θα ληφθεί υπόψη και το της πειθαρχικής ς που κινήθηκε εις βάρος του.

Ο 20χρονος Πακιστανός διώκεται για συνολικά τέσσερα πλημμελήματα και συγκεκριμένα για κλοπή, διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απειλή, και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής ς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός περίμενε σε χώρο των φυλακών για να μιλήσει τηλεφωνικά με την οικογένεια του στην πατρίδα του, αλλά υπήρξε καθυστέρηση με αποτέλεσμα να “βγει από τα του” και να σπάσει μια τζαμαρία που υπήρχε στο χώρο.

Σπεύδοντας οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι να τον συνετίσουν, τους επιτέθηκε με γροθιές, ενώ έβγαλε και ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι, προσπαθώντας να τους καρφώσει.

Τελικά οι φύλακες τον απώθησαν και τον αφόπλισαν, με αποτέλεσμα να κινηθεί εναντίον του η πειθαρχική διαδικασία.

Τονίζεται ότι ο 20χρονος την προηγούμενη ημέρα ενεπλάκη σε περιστατικό ξυλοδαρμού μεταξύ κρατουμένων, μαζί με άλλους δύο αλλοδαπούς, που μάλωσαν μεταξύ τους για ασήμαντη αφορμή.

Οι δύο από τους τρεις τιμωρήθηκαν, με διάφορες και μάλιστα στον έναν επιβλήθηκε η μεταγωγή σε άλλο .

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση