Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Νέα δικογραφία για τη μαφία των φυλακών
Νέα δικογραφία για τη μαφία των φυλακών

Νέα δικογραφία για τη μαφία των φυλακών

Απετράπη συμβόλαιο θανάτου 30.000 ευρώ

Συμπληρωματική ποινική δικογραφία σε βάρος του Αλβανού βαρυποινίτη με το ψευδώνυμο «Κλόντι» σχησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο πλαίσιο έρευνας – παρακ της υπηρεσίας για τη μαφία των Αλβανών βαρυποινιτών της 5ης πτέρυγας του Κορυδαλλού και αφορά μεταξύ άλλων στις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας σε και της συγκρότησης ή ένταξης σε εγκληματικής οργάνωσης.

Η νεότερη δικογραφία περιλαμβάνει επιπλέον εννέα άτομα, οκτώ Αλβανοί και ένας , από τους οποίους οι έξι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις είναι έγκλειστοι σε καταστήματα σης.

Από την άρση απορρήτου στα τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν ο «Κλόντι» και έγκλειστοι συνεργοί του, επίσης υπήκοοι Αλβανίας, προέκυψε ότι «τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, έγκλειστα σε καταστήματα σης, επικοινωνώντας μεταξύ τους και με άλλα μέλη εκτός φυλακών, κατέβαλαν προσπάθεια και τελικά κατόρθωσαν να στρατολογήσουν άνδρα, υπηκόου Αλβανίας, προκειμένου, έναντι 30.000 ευρώ να αναλάβει την εκτέλεση αλλοδαπού, υπηκοόου Πακιστάν, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».

Η σχεδιαζόμενη ανθρωποκτονία του αλλοδαπού, υπηκόου Πακιστάν απετράπη λόγω της έγκαιρης επέμβασης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμη το κίνητρο της σχεδιαζόμενης ς του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ς, «το σχέδιο προέβλεπε μάλιστα την μόνιμη αξιοποίηση του στρατολογηθέντος ατόμου και σε παρόμοιες μελλοντικές αναθέσεις εκτέλεσης “συμβολαίων” δολοφονιών».

Μεταξύ άλλων διπαιστώθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εμπλέκονται σε μεταφορά ποσοτήτων ναρκωτικών προς πώληση σε νησί του Αιγαίου, καθώς και άλλες περιοχές της επικράτειας, και στη συστηματική παραχάραξη χαρτονομισμάτων ονομαστικής αξίας των πέντε, δέκα, είκοσι και πενήντα ευρώ, με σκοπό αυτά να τεθούν σε κυκλοφορία.

Κατά τη διάρκεια ερευνών κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών (5 κιλά και 230 γραμ. ινδικής κάνναβης και 30 περίπου γραμ. ς), εντυπώματα και υδατογραφήματα για παραχάραξη χαρτονομισμάτων, ζυγαριές ακριβείας, 27.000 ευρώ προερχόμενα από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, 13.255 ευρώ, εμφανώς πλαστά, ονομαστικής αξίας πενήντα, είκοσι, δέκα και πέντε ευρώ, καθώς και δύο οχήματα.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση