Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Νέα αναίρεση της απαλλαγής Γεωργίου από τον Άρειο Πάγο
Νέα αναίρεση της απαλλαγής Γεωργίου από τον Άρειο Πάγο

Νέα αναίρεση της απαλλαγής Γεωργίου από τον Άρειο Πάγο

Στη Δικαιοσύνη αναπέμπεται για επανεξέταση η υπόθεση του πρώην επικεφαλής της Ανδρέα εωργίου, ο οποίος είχε απαλλαγεί πρόσφατα, για δεύτερη φορά, με του Συμβουλίου Εφετών, μετά την άσκηση αναίρεσης της απαλλαγής του από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Η Εισαγγελέας του Aνωτάτου Δικαστηρίου έκανε δεκτή αίτηση για αναίρεση του βουλεύματος με το οποίο απηλλάγη ο κ. εωργίου από την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης, αμα σε βαθμό κακουργήματος το οποίο αφορούσε τις καταγγελίες περί διόγκωσης του ελλείματος του 2009, με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί, κατά τους καταγγέλοντες, η υπαγωγή της χώρας σε δημοσιονομικής προσαρμογής, μνημόνια.

Μετά την άσκηση της αναίρεσης (είναι η δεύτερη αναίρεση που ασκείται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Γεωργίου) το θέμα της διόγκωσης του ελλείματος θα αποτελέσει και πάλι αντικείμενο δικαστικής αποτίμησης από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, δηλαδή το εφετείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε την αναίρεση εντοπίζοντας στο απαλλακτικό του Συμβουλίου Εφετών για τον κ. Γεωργίου νομικούς λόγους, για τους οποίους και εισηγείται την επανεξέταση της υπόθεσης.

Η υπόθεση Γεωργίου που απασχολεί χρόνια τη δικαιοσύνη, αποτέλεσε πρόσφατα σημείο αναφοράς και κατά τη διάρκεια των συζητήσεων ενόψει του κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης, καθώς εκπρόσωποι των θεσμών έθεσαν το θέμα στην ζητώντας η υπόθεση αυτή να κλείσει.

Αλλωστε, η Eurostat με έγγραφό της που υπάρχει στη δικογραφία έχει ταχθεί από την αρχή της διερεύνησης της υπόθεσης υπέρ της άποψης ότι ο τότε επικεφαλής της εφάρμοσε για την προσμέτρηση όλων των παραγόντων για την τελική διαμόρφωση του ελλείμματος τους κανόνες της.

Παράλληλα με την εκ νέου, λόγω της δεύτερη αναίρεσης, επανεξέταση της υπόθεσης σε ότι αφορά το έλλειμμα του 2009 και την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης, ο κ. Γεωργίου δικάζεται και για παράβαση καθήκοντος, που έχει διακοπεί για το τέλος του μήνα ( στις 31 Ιουλίου).

Η κατηγορία αυτή αναφέρεται σε παραβάσεις, που αποδίδονται στον ίδιο από πρώην μέλη της διοίκησης της ΕΛΣΤΑΤ (όπως η κ. Ζωή Γεωργαντά και άλλοι), ότι δεν συγκαλούσε ως όφειλε, πάντα τη διοίκηση της ΕΛΣΤΑΤ και ότι για ένα μικρό διάστημα κράτησε παράλληλα με τη θέση του ως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και τη θέση που είχε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση