Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » ΜΟΔ Βόλου: Έξι χρόνια σε 38χρονο που χτύπησε με τσάπα στο κεφάλι 20χρονο στα Φάρσαλα
ΜΟΔ Βόλου: Έξι χρόνια σε 38χρονο που χτύπησε με τσάπα στο κεφάλι 20χρονο στα Φάρσαλα

ΜΟΔ Βόλου: Έξι χρόνια σε 38χρονο που χτύπησε με τσάπα στο κεφάλι 20χρονο στα Φάρσαλα

Στα “μαλακά έπεσε” ο 38χρονος αθίγγανος Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος κατηγορούνταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σε βάρος 20χρονου Έλληνα αθίγγανου το 2017 στην πόλη των Φαρσάλων, καθώς τον είχε χτυπήσει στο με μια τσάπα.

Χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης έξι ετών, μετατρέψιμη προς 5€ την ημέρα, του δόθηκε δικαίωμα ς, ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και η παραμονή του στο εξωτερικό.

Το Δικαστήριο έκρινε πως δεν είχε πρόθεση να τον πλήξει θανάσιμα, και έτσι μετέτρεψε την κατηγορία από απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε βαθμό κακουργήματος, σε βαριά σωματική σε βαθμό πλημμελήματος.

Παράλληλα του επιβλήθηκαν έξι μήνες για οπλοκατοχή, και άλλοι έξι μήνες για οπλοχρησία, εκτός από τα πέντε χρόνια για την πρώτη κατηγορία.

Κατά την ακροαματική διαδικασία εξετάστηκαν συνολικά πέντε μάρτυρες, εκ των οποίων οι τέσσερις είχαν συγγενική σχέση μεταξύ τους, ενώ το 20χρονο θύμα υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τον λόγο που τον χτύπησε με το αγροτικό εργαλείο, και πρόσθεσε ότι ο 38χρονος ήθελε να του αφαιρέσει τη ζωή.

Ο κατηγορούμενος είχε προστριβές τόσο με το θύμα, όσο και με άλλους Ρομά, και στην του ανέφερε πως τον παρενοχλούσαν και τον εξύβριζαν.

Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι την προηγούμενη ημέρα από το συμβάν είχε λεκτικό επεισόδιο με το θύμα, με αποτέλεσμα ο 38χρονος να μεταβεί στο Α.Τ. για να καταγγείλει το περιστατικό, με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε συστάσεις.

Κατόπιν ο Αλβανός αθίγγανος πήγε στο σπίτι του, και μετά από κάποια ώρα συγκεντρώθηκαν έξω από αυτό 10 περίπου άτομα μαζί με το θύμα, κρατώντας ρόπαλα και σιδηρολοστούς. Ακολούθησε συμπλοκή και ο 38χρονος χτύπησε στο κεφάλι με μια τσάπα τον 20χρονο, τραυματίζοντας τον σοβαρά.

Στη συνέχεια, όπως κατέθεσε, μετέβη αυτοβούλως στην αστυνομία και παραδόθηκε, αναφέροντας το τι έκανε.

Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, λέγοντας πως τέλεσε την πράξη, όντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ο συνήγορος υπεράσπισης από το Βόλο Δημ. Ζήνδρος, ζήτησε τη μετατροπή της ποινής από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σωματική , λέγοντας πως ο κατηγορούμενος βρίσκονταν σε αυτοάμυνα και δεν είχε καμιά πρόθεση να σκοτώσει.

Παράλληλα ανέφερε πως ο 38χρονος πλέον έχει εργασία, δεν έχει απασχολήσει τις αρχές όλο αυτό το διάστημα, ενώ συντηρεί οικογένεια με τέσσερα .

Το ΜΟΔ Βόλου αποφάσισε να μετατρέψει την ποινή σε βαριά σωματική βλάβη, και τον καταδίκασε σε συνολική φυλάκιση έξι ετών, μετατρέψιμη προς 5€ την ημέρα, με την να έχει αναστέλλουσα και του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Το αρχικά επιφυλάχθηκε στην έκδοση απόφασης, καθώς όπως διαπιστώθηκε ο 38χρονος δεν είχε λευκό ποινικό μητρώο, αφού είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για , μιας και είχε κλέψει ένα αρνί.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε είχε περάσει 2,5 χρόνια στις φυλακές των Τρικάλων, όμως τελικά η έδρα αποφάσισε η έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, και έτσι ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση