Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Μιχ. Μιτζικός:Ευθύνη της κεντρικής διοίκησης η εξεύρεση ακινήτου για την ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου
Μιχ. Μιτζικός:Ευθύνη της κεντρικής διοίκησης η εξεύρεση ακινήτου για την ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου

Μιχ. Μιτζικός:Ευθύνη της κεντρικής διοίκησης η εξεύρεση ακινήτου για την ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου

Επίσκεψη στον Δικηγορικό Σύλλογο πραγματοποίησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΔΥΑΜΗ ΒΟΛΟΥ» και πολιτευτής Μαγνησίας της και συναντήθηκε με τον πρόεδρο Λάζαρο αϊτάνη, ο οποίος τον ενημέρωσε για το αποτέλεσμα  των συναντήσεων και επαφών που είχε αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου με υπηρεσιακούς παράγοντες και στελέχη του Υπουργείου, αναφορικά με την  ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου.

Ο κ. Γαϊτάνης ενημέρωσε τον κ. Μιτζικό ότι εναπόκειται  στους τοπικούς φορείς να παραχωρήσουν κάποιο ακίνητο προκειμένου να διατεθεί για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου.

Ο  επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΔΥΑΜΗ ΒΟΛΟΥ» τόνισε ότι η  συν  των τοπικών φορέων  είναι δεδομένη,  αλλά αντέτεινε ότι πρωτίστως είναι ευθύνη της κεντρικής ς και των αρμόδιων υπουργείων να παραχωρήσουν ένα δημόσιο ακίνητο ή εν ανάγκη κάποιο ιδιωτικό  με απαλλοτρίωση ώστε να  προκύψει η καλύτερη δυνατή  επιλογή για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου της πόλης.

Στον αντίποδα σημείωσε πως -δεδομένης τόσο της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας όσο και της χρονοβόρας διαδικασίας ανέγερσης νέου κτηρίου -(μια ρεαλιστική προσέγγιση προβλέπει ότι απαιτούνται 7-8  έτη για την  ανέγερση νέου κτηρίου)  θα πρέπει να ανακαινιστεί το υφιστάμενο Δικαστικό Μέγαρο ώστε να πληροί όλες τις προδιαγραφές, όπως αρμόζει αφενός σε ένα δυτικό  αφετέρου δε στο κύρος της Δικαιοσύνης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση