Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Μη έκδοση δύο ακόμη Τούρκων στρατιωτικών προτείνει ο αντεισαγγελέας
Μη έκδοση δύο ακόμη Τούρκων στρατιωτικών προτείνει ο αντεισαγγελέας

Μη έκδοση δύο ακόμη Τούρκων στρατιωτικών προτείνει ο αντεισαγγελέας

ια δεύτερη φορά, αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου, όπου κρίνονται τα αιτήματα των τουρκικών αρχών για έκδοση των Τούρκων αξιωματικών, ο κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ετάχθη κατά της έκδοσης για δύο από αυτούς, η των οποίων ολοκληρώθηκε σήμερα, Τετάρτη, ενώπιον του Αρείου Πάγου.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, γνωστός από την κίνηση της ποινικής ς για την υπόθεση της Χρυσής ς, επιχειρηματολόγησε επί μακρόν κατά της έκδοσης των δύο εκζητουμένων κλείνοντας την εισήγηση του με τη φράση «ακόμη και αν είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί της Ελλάδος, δεν πρέπει να εκδοθούν».

 Ο κ. Βουρλιώτης, όπως και η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θεοδώρου, που εισηγήθηκε χθες, Τρίτη, κατά της εκδόσεως για τους δύο πρώτους από τους οκτώ ς αξιωματικούς, αναφέρθηκε – και αυτός- εκτενώς στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη γείτονα, σημειώνοντας με έμφαση τη βεβαιότητα ότι οι οκτώ, αν εκδοθούν, θα υποστούν βασανιστήρια, ταπεινωτικούς εξευτελισμούς και εν τέλει δεν θα  τύχουν δίκαιης ς.

«Θα κρυβόμαστε, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βουρλιώτης, πίσω από το δάκτυλό μας αν πούμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα στην , αν μείνουμε μόνον στα έγγραφα της ς» και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα έχει νομικό πολιτισμό και οι Ελληνες δικαστές, πρέπει να συνεχίσουν να βρίσκονται στο ύψος αυτού του πολιτισμού».

Προηγουμένως, οι δυο αξιωματικοί είχαν επισημάνει ,πως είναι αξιωματικοί με βαθμό λοχαγού και ο ένας μάλιστα ήταν ο πιλότος που προσγείωσε το ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη. «Δεν φύγαμε από τη χ μας. Φύγαμε για να αποφύγουμε τον θάνατο και το λυντσάρισμα. Αν δεν ερχόμασταν στην Ελλάδα θα ήμασταν νεκροί», υποστήριξαν στις τοποθετήσεις τους, ενώ οι μάρτυρες που εξετάστηκαν αναφέρθηκαν εκτενώς στην κατάλυση του κράτους δικαίου στην , τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων του ανθρώπου, τα βασανιστήρια υπόπτων και κρατουμένων. Προσκόμισαν μάλιστα και αποφάσεις άλλων ευρωπαϊκών δικαστηρίων που έχουν αρνηθεί την έκδοση Τούρκων υπηκόων στη γείτονα και μάλιστα την ελληνική Δικαιοσύνη να μην αποτελέσει εξαίρεση σε αυτόν τον ευρωπαϊκό κανόνα.

Η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί στις 23 Ιανουαρίου.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση