Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Μη έκδοση δύο ακόμη Τούρκων στρατιωτικών προτείνει ο αντεισαγγελέας
Μη έκδοση δύο ακόμη Τούρκων στρατιωτικών προτείνει ο αντεισαγγελέας

Μη έκδοση δύο ακόμη Τούρκων στρατιωτικών προτείνει ο αντεισαγγελέας

Για δεύτερη φορά, αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου, όπου κρίνονται τα αιτήματα των τουρκικών αρχών για έκδοση των Τούρκων αξιωματικών, ο κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ετάχθη κατά της έκδοσης για δύο από αυτούς, η δίκη των οποίων ολοκληρώθηκε σήμερα, Τετάρτη, ενώπιον του Αρείου Πάγου.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, γνωστός από την κίνηση της ποινικής δίωξης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, επιχειρηματολόγησε επί μακρόν κατά της έκδοσης των δύο εκζητουμένων κλείνοντας την εισήγηση του με τη φράση «ακόμη και αν είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί της Ελλάδος, δεν πρέπει να εκδοθούν».

 Ο κ. Βουρλιώτης, όπως και η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θεοδώρου, που εισηγήθηκε χθες, Τρίτη, κατά της εκδόσεως για τους δύο πρώτους από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, αναφέρθηκε – και αυτός- εκτενώς στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη γείτονα, σημειώνοντας με έμφαση τη βεβαιότητα ότι οι οκτώ, αν εκδοθούν, θα υποστούν βασανιστήρια, ταπεινωτικούς εξευτελισμούς και εν τέλει δεν θα  τύχουν δίκαιης δίκης.

«Θα κρυβόμαστε, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βουρλιώτης, πίσω από το δάκτυλό μας αν πούμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα στην Τουρκία, αν μείνουμε μόνον στα έγγραφα της δικογραφίας» και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα έχει νομικό πολιτισμό και οι Ελληνες δικαστές, πρέπει να συνεχίσουν να βρίσκονται στο ύψος αυτού του πολιτισμού».

Προηγουμένως, οι δυο αξιωματικοί είχαν επισημάνει ,πως είναι αξιωματικοί με βαθμό λοχαγού και ο ένας μάλιστα ήταν ο πιλότος που προσγείωσε το ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη. «Δεν φύγαμε από τη χώρα μας. Φύγαμε για να αποφύγουμε τον θάνατο και το λυντσάρισμα. Αν δεν ερχόμασταν στην Ελλάδα θα ήμασταν νεκροί», υποστήριξαν στις τοποθετήσεις τους, ενώ οι μάρτυρες που εξετάστηκαν αναφέρθηκαν εκτενώς στην κατάλυση του κράτους δικαίου στην Τουρκία, τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων του ανθρώπου, τα βασανιστήρια υπόπτων και κρατουμένων. Προσκόμισαν μάλιστα και αποφάσεις άλλων ευρωπαϊκών δικαστηρίων που έχουν αρνηθεί την έκδοση Τούρκων υπηκόων στη γείτονα και μάλιστα την ελληνική Δικαιοσύνη να μην αποτελέσει εξαίρεση σε αυτόν τον ευρωπαϊκό κανόνα.

Η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί στις 23 Ιανουαρίου.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δέκα νέα θετικά κρούσματα κορωναϊού σε Βόλο και Λάρισα - https://t.co/6HOLysjbTS -

  • Ο Άγιος Λουκάς ο ιατρός στην Ευξεινούπολη - https://t.co/oWR27GwGCX -

  • Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του παραλιακού άξονα Θεσσαλίας Κεραμίδι-Ρακοπόταμος - https://t.co/bzQj3uOYpZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση