Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Το Μάρτιο η δίκη της Κατερίνας Τασσοπούλου
Το Μάρτιο η δίκη της  Κατερίνας Τασσοπούλου

Το Μάρτιο η δίκη της Κατερίνας Τασσοπούλου

Aναβλήθηκε  σήμερα η δίκη της δημοσιογράφου  Κατερίνας Τασσοπούλου, για τις 15 Μαρτίου 2017,   μετά από  μήνυση που είχε υποβάλει εναντίον της ο σε αργία δήμαρχος, Αχ. Μπέος, για σχόλιο που είχε γράψει στην εφημερίδα που εργάζεται.

Το σκεπτικό της αναβολής βασίστηκε στη συνάφεια της υπόθεσης που αφορά στη μήνυση της Κατερίνας Τασσοπούλου εναντίον του σε αργία δημάρχου, λόγω εξύβρισης σε  τηλεοπτική  εκπομπή.

Η δημοσιογράφος μέσω των συνηγόρων της κατέθεσε αίτημα για αναβολή έτσι ώστε οι δύο υποθέσεις να συνεκδικαστούν.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη του Αχ. Μπέου μετά τη μήνυση της δημοσιογράφου είχε αναβληθεί για 15 Μαρτίου και οι συνήγοροι της δημοσιογράφου ζήτησαν συνεκδίκαση της δίκης.

Συνήγοροι της δημοσιογράφου ήταν οι δικηγόροι ικ. Μόσχος και ικ. Παπαπέτρου, ενώ συνήγορος του Αχ. Μπέου ήταν ο κ. Εμμανουηλίδης.

Ο κ.  Μόσχος ανέφερε ότι η μήνυση του Αχ. Μπέου «γεννήθηκε» από την μήνυση της Κατερίνας Τασσοπούλου, χαρακτήρισε το αίτημα συναφές και πρότεινε να αναβληθεί η δίκη. Στο ίδιο μοτίβο και ο κ. Παπαπέτρου ο οποίος ανέφερε ότι βάσει του αρ.129 όταν υπάρχουν μηνύσεις εναντίον αλλήλων είτε συγχρόνως είτε σε διαφορετικούς τόπους, τότε προβλέπεται η συνεκδίκαση.

Από την πλευρά του ο συνήγορος του Αχ. Μπέου ανέφερε ότι δεν συνδέονται οι υποθέσεις, ωστόσο  η Εισαγγελέας έδρας πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημα για αναβολή και συνεκδίκαση της υπόθεση στις 15 Μαρτίου 2017, λόγω συνάφειας.

Ο πρόεδρος έκανε δεκτό το αίτημα κι αποφάσισε την αναβολή της δίκης, «συμβουλεύοντας» παράλληλα να διερευνηθεί αν μπορεί το θέμα να λυθεί εξωδικαστικά.

Ο συνήγορος της δημοσιογράφου κ. Παπαπέτρου σε του ανέφερε: «Η κα. Τασσοπούλου υπέβαλε αίτημα για να συνεκδικαστεί η υπόθεση. Είναι απολύτως συναφείς οι υποθέσεις . Η μία αποτέλεσε αφετηρία της άλλης. Το γεγονός ότι ο Μπέος εξύβρισε την κα. Τασσοπούλου, αποτέλεσε την αφετηρία του σχολίου και της κριτικής που άσκησε και συνδέονται άμεσα κι έγινε αποδεκτό το αίτημα.

ια τυχόν περίπτωση εξωδικαστικής λύσης είπε:  «Δεν ξέρω για την κα. Τασσοπούλου, εγώ δεν βλέπω περιθώρια συμβιβασμού. Θεωρώ ότι η κα. Τασσοπούλου έχει εξυβριστεί, έχει προσβληθεί η προσωπικότητά της κι η μήνυση η άλλη υπεβλήθη ως αντίβαρο. Αν θέλει η κα. Τασσοπούλου να βρει κάποια άλλη διέξοδο δεν μπορώ να διερμηνεύσω την πρόθεσή της».

Μετά την ανακοίνωση της ς ο Αχ. Μπέος δήλωσε: «Και οι δύο υποθέσεις θα συνεκδικαστούν . Είναι ένα δικαίωμα που το παρέχει το Σύνταγμα και ο Νόμος σε μια δημοκρατική χώρα. Είναι δικαίωμα κάθε πολίτη να ζητά αναβολή. ια άλλη μια φορά δε θα ήθελα να σχολιάσω τι και πως αλλά να πω ότι όπως έχει ο δημοσιογράφος το δικαίωμα να ζητά αναβολή, έτσι έχουμε κι εμείς το δικαίωμα αν προκύψει κάτι. Δηλαδή μόλις ζητάμε εμείς αναβολή κρύβονται. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη. Από ‘κεί και πέρα θέλω να πιστεύω ότι στο εξής  θα σκέφτονται πριν γράψουν δυσφημιστικά σχόλια απέναντι σε ανθρώπους, ανεξαρτήτου πολιτικού χρώματος κι επαγγέλματος και πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί. Δεν θα πω τίποτα γιατί είναι σε εξέλιξη δικαστική διαμάχη, θα τα πούμε 15 Μαρτίου».

Για την περίπτωση εξωδικαστικής λύσης είπε: «Αυτό που βλέπετε προκλήθηκε από την κα. Τασσοπούλου. Δεν ήμουν εγώ αυτός που προκάλεσα την αυτόφωρη διαδικασία. Έκανα αυτό που θα έκανε κάποιος πολίτης,  μου το παρέχει το δικαίωμα το Σύνταγμα. Τώρα, αν θέλουν κάποιοι να μιλούν για τόξα και φασίζουσες νοοτροπίες τους τα επιστρέφουμε. Εμείς κάνουμε ό,τι λέει ο Νόμος. Είμαι αντίθετος με την αυτόφωρη διαδικασία. Είμαι υπέρ με τη μήνυση κάθε ανθρώπου όταν θεωρεί ότι θίγεται. Για να βρεθεί συμβιβαστική λύση, πρέπει να είναι επιθυμία και των δύο πλν και  για να γίνει πρέπει να έχεις καθαρή συνείδηση. Για το θέμα αυτό, καθαρή συνείδηση έχει μόνο η δική μου πλευρά για να το δείξει κι η άλλη πλευρά πρέπει να κάνει αντικειμενικό αυστηρό και δίκαιο δημοσιογραφικό ρεπορτάζ κι όχι με εμπάθεια, με μεροληψία κι εργολα».

Από την πλευρά του ο συνήγορος της δημοσιογράφου κ. Παπαπέτρου σε του ανέφερε: «Η κα. Τασσοπούλου υπέβαλε αίτημα για να συνεκδικαστεί η υπόθεση. Είναι απολύτως συναφείς οι υποθέσεις . Η μία αποτέλεσε αφετηρία της άλλης. Το γεγονός ότι ο Μπέος εξύβρισε την κα. Τασσοπούλου, αποτέλεσε την αφετηρία του σχολίου και της κριτικής που άσκησε και συνδέονται άμεσα κι έγινε αποδεκτό το αίτημα.

Για τυχόν περίπτωση εξωδικαστικής λύσης είπε:  «Δεν ξέρω για την κα. Τασσοπούλου, εγώ δεν βλέπω περιθώρια συμβιβασμού. Θεωρώ ότι η κα. Τασσοπούλου έχει εξυβριστεί, έχει προσβληθεί η προσωπικότητά της κι η μήνυση η άλλη υπεβλήθη ως αντίβαρο. Αν θέλει η κα. Τασσοπούλου να βρει κάποια άλλη διέξοδο δεν μπορώ να διερμηνεύσω την πρόθεσή της».

 

mpeos

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση