Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Λύσεις στα προβλήματα της Κασσαβέτειας ζήτησε ο Κων. Μαραβέγιας από τη γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής
Λύσεις στα προβλήματα της Κασσαβέτειας ζήτησε ο Κων. Μαραβέγιας από τη γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής

Λύσεις στα προβλήματα της Κασσαβέτειας ζήτησε ο Κων. Μαραβέγιας από τη γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής

Το κτιρικό πρόβλημ του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης έων Κασσαβέτειας, όπου εκτίουν την ποινή τους 155 κρατούμενοι, κυριάρχησε στη που είχε σήμερα ο βουλευτής ς της έας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με τη γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου.

Κοινό τόπο αποτέλεσε η ανάγκη νομιμοποίησης των εγκαταστάσεων, προκειμένου στη συνέχεια να δδικηθούν οι πιστώσεις για τις απαραίτητες επισκευές.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι ελλείψεις σε προσωπικό και όπως είπε η κ. Νικολάου, εντός του καλοκαιριού αναμένεται να προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή το οποίο θα ανοίξει τον δρόμο για την προκήρυξη θέσεων πολιτικού προσωπικού στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Η με την γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής επιδιώχθηκε σε συνέχεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο βουλευτής στην Κασσαβέτεια, στις 15 Απριλίου, και της ενημέρωσης που είχε τόσο από τη διοίκηση του σωφρονιστικού καταστήματος όσο και από τους εκπροσώπους των υπαλλήλων, για τα προβλήματα στη λειτουργία της δομής.

Εκτός από το θέμα της Κασσαβέτειας, ο κ. Μαραβέγιας έθεσε στην κ. Νικολάου και το αίτημα δημιουργίας παραρτήματος στον Βόλο του φορέα «Επάνοδος», που προωθεί την κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των αποφυλακισμένων.

Η γενική γραμματέας απάντησε ότι ο θα είναι η πρώτη πόλη μετά την Αθήνα, στην οποία θα λειτουργήσει η «Επάνοδος», σε χώρο που θα παραχωρηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

"Αλιεύοντας" την είδηση