Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Λ. Γαϊτάνης: Εμπαιγμός του Υπουργείου για το Δικαστικό Μέγαρο
Λ. Γαϊτάνης: Εμπαιγμός του Υπουργείου για το Δικαστικό Μέγαρο

Λ. Γαϊτάνης: Εμπαιγμός του Υπουργείου για το Δικαστικό Μέγαρο

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την άτυπη επιτροπή εργασίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το , που είχε αποφασίσει από την προηγούμενη  εβδομάδα επανέλαβε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαζ. αϊτάνης, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, χαρακτηρίζοντας αυτό που συμβαίνει  κοροϊδία και εμπαιγμό  της πόλης και των φορέων χωρίς τελειωμό, που ξεκίνησε από τη δημιουργία αυτής της άτυπης επιτροπής.

Όπως ανέφερε ο κ. αϊτάνης από την  απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην τελευταία επιστολή που απέστειλε ο ίδιος στις 22 Μαρτίου 2017, ζητώντας να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, έγινε γνωστό ότι το κατασκευής φυλακών στο εγκαταλείπεται επίσημα, άρα οι δικαστικές φυλακές Βόλου δεν μπορούν να παραχωρηθούν για τη δημιουργία Δικαστικού Μεγάρου. Επίσης και η προοπτική δημιουργίας του στη Στέγη Ανηλίκων έχει εγκαταλειφθεί, καθώς υπάρχει πρόθεση να επαναλειτουργήσει η Στέγη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Βόλου , στο πρόσφατο έγγραφο του Υπουργείου, υπάρχουν προδιαγραφές το νέο να είναι στο κέντρο της πόλης και δωρεάν. «Αποκλείουν λύσεις γιατί δεν θέλουν να κάνουν τίποτα», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης όπως ανέφερε ο κ. Γαϊτάνης θα προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με το θέμα, σε τύπου, την Πέμπτη 18 Μαΐου, στις 12:00, στο εντευκτήριο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου στο Δικαστικό Μέγαρο.

Τέλος είπε θα θέσει υπόψη όλων των πολιτών του Βόλου έγγραφα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τα οποία το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου κρίνεται κατάλληλο και μάλιστα περισσεύουν 300 τ.μ., ενώ αν απομακρυνθεί ο Δικηγορικός Σύλλογος από το εντευκτήριο και δημιουργηθεί ένα νέο ακροατήριο, θα έχουν λυθεί τα προβλήματα. «Τέτοιο εμπαιγμό δεν θα δεχτεί η πόλη, ούτε εγώ», τόνισε χαρακτηριστικά. Διευκρίνισε δε ότι το έγγραφο δεν φέρει καμία υπογραφή ενώ προϊσταμένη στο Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών είναι η ίδια που έκρινε το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου επαρκές. «Η Τεχνική αυτή υπηρεσία λειτουργεί ως λαγός του υπουργείου δικαιοσύνης, ή δεν υφίσταται πλέον η πολιτική βούληση του αρμόδιου υπουργού», αναρωτήθηκε ο κ. Γαϊτάνης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση