Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Κατασκεύασαν δικαστικό έγγραφο για τη δημοσιοποίηση IP στο Fb
Κατασκεύασαν δικαστικό έγγραφο για τη δημοσιοποίηση IP στο Fb

Κατασκεύασαν δικαστικό έγγραφο για τη δημοσιοποίηση IP στο Fb

Φτηνά τη γλίτωσαν δύο Βολιώτισσες, οι οποίες είχαν την ατυχή έμπνευση… να αναρτήσουν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης υποτιθέμενο έγγραφο του Πρωτοδικείου Βόλου, που ζητούσε την δημοσιοποίηση της IP ενός άλλου λογαριασμού, με τον διαχειριστή του οποίου βρίσκονταν σε διαμάχη.

Ειδικότερα, δύο 35χρονες ανήρτησαν στο Facebook έγγραφο που περιείχε του Πρωτοδικείου για δήθεν άρση της ηλεκτρονικής ταυτότητας άλλου χρήστη. Το περιεχόμενο του κειμένου ήταν τόσο κραυγαλέα μη δικαστικό, που έφτανε σε σημείο φάρσας και καθίστατο ακίνδυνο.

Μάλιστα οι δύο γυναίκες είχαν προσθέσει και τα ονοματεπώνυμα τους στο χαρτί και χθες το πρωί κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις, ενώπιον του εισαγγελέα υπηρεσίας. Εκεί υποστήριξαν ότι προέβησαν σε αυτή την πράξη ενεργώντας αφελώς, αλλά προσπαθούσαν να γλιτώσουν από λογαριασμό που εμφανίζονταν ως διαχειρίστρια μια άλλη γυναίκα, η οποία τις εξύβριζε.

Οι δύο φίλες που διατηρούν ομάδα στο Facebook, με ανταλλαγή προϊόντων δήλωσαν πως κοινοποίησαν το συγκεκριμένο έγγραφο που υποτίθεται ότι τις παρείχε την να μάθουν ποιος διατηρεί το ψεύτικο προφίλ, με σκοπό να φοβίσουν την άλλη γυναίκα ώστε να σταματήσει να τις ενοχλεί, κάτι που τελικά το πέτυχαν.

Πρόσθεσαν επίσης ότι αρχικά δεν αντελήφθησαν τις συνέπειες που θα είχε η ενέργεια τους, αλλά μόλις το κατάλαβαν διέγραψαν την ανάρτηση τους, εκφράζοντας παράλληλα τη μεταμέλεια τους στις δικαστικές αρχές.

Η εισαγγελική αρχή από την πλευρά της προέβη στις απαραίτητες συστάσεις, τονίζοντας ότι αυτή τους η πράξη θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες.

Οι δύο γυναίκες κατάλαβαν το λάθος τους και αποχώρησαν, αφού πρώτα πληροφορήθηκαν τι έπρεπε βάσει του νόμου να κάνουν, ώστε να προστατευτούν από κακόβουλες ενέργειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τους η δραστηριότητα, θα ήταν δυνατόν να τις μπλέξει άσχημα, καθώς θα μπορούσαν να κατηγορηθούν για πλαστογραφία μετά χρήσεως σε βαθμό πλημμελήματος, που επισύρει ποινή μέχρι 5 χρόνια, αλλά ακόμα και για εκβιασμό σε βαθμό κακουργήματος (τουλάχιστον 7 χρόνια).

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ετήσια Επιχειρηματική Επιμορφωτική Συνάντηση του #ΣΒΘΣΕ #ΣΒΘΣΕ - https://t.co/dtroQwhDbk -

  • Υποβολή Δηλώσεων Εφαρμογής για το έτος 2021 (Καν. Ε.Ε. 1257/99  «Δάσωση Γεωργικών Γαιών») - https://t.co/v5wAoL0A1Y… -

  • Η Νίκη Βόλου στηρίζει το έργο της «Φλόγας» - https://t.co/Q8sbxZk9e2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση