Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Καταδίκη εκπροσώπων επιχείρησης για ψευδή καταμήνυση
Καταδίκη εκπροσώπων επιχείρησης για ψευδή καταμήνυση

Καταδίκη εκπροσώπων επιχείρησης για ψευδή καταμήνυση

Σε 15 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή και έφεση καταδικάστηκαν 9 μέλη διοικητικού συμβουλίου συνεταιριστικής οργάνωσης της Μαγνησίας, για ψευδή καταμήνυση εις βάρος πρώην εργαζομένου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο εργαζόμενος δούλευε στην επιχείρηση και απολύθηκε, καταφεύγοντας στη συνέχεια στην Επιθεώρηση Εργασίας, υποβάλλοντας αίτημα καταγγελίας, ώστε να πραγματοποιηθεί έλεγχος.

Πράγματι έγινε έρευνα στο χώρο της επιχείρησης, όπου διαπιστώθηκε πως είχαν βάση οι καταγγελίες του πρώην εργαζόμενου, αφού δεν τηρούνταν οι βάρδιες και ο απολυμένος έχασε τη δουλειά του χαρακτηριζόμενος ως πλεονάζον προσωπικό.

Οι υπεύθυνοι υπέβαλαν κατόπιν μήνυση εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση, με την υπόθεση να εκδικάζεται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στις 8 Ιανουαρίου του 2015, με τον υπάλληλο να αθωώνεται.

Αυτός απάντησε με μήνυση κατά του Δ.Σ. της επιχείρησης, και χθες κάθισαν στο εδώλιο δύο από τους εννιά κατηγορούμενους, με τους υπόλοιπους να εκπροσωπούνται δια πληρεξουσίου δικηγόρου.

Στην απολογία τους ισχυρίστηκαν πως θεώρησαν πως οι καταγγελίες του πρώην εργαζόμενου ήταν συκοφαντικές, βλάπτοντας παράλληλα την φήμη της επιχείρησης.

Ο μηνυτής ήταν παρών στο Δικαστήριο και εξιστόρησε τα γεγονότα της υπόθεσης, με τους δικαστές τελικά να καταδικάζουν τους εννιά σε φυλάκιση 15 μηνών με αναστολή, ενώ τους έδωσαν το δικαίωμα άσκησης έφεσης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνάντηση Αγοραστού –Καραμανλή με εξελίξεις για την έναρξη του βόρειου τμήματος του Ε65 - https://t.co/HezBdsrrhj -

  • Πανελλαδικές 2020: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες - https://t.co/fuemxdVbuG -

  • Παρέμβαση Κων. Μαραβέγια για τη χρηματοδότηση δύο σημαντικών έργων οδοποιίας στο Δήμο Νοτίου Πηλίου… - https://t.co/mhfKDEYia9 -

"Αλιεύοντας" την είδηση