Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Καταδίκη 55χρονου αλλοδαπού καπετάνιου σε τέσσερις μήνες φυλάκιση
Καταδίκη 55χρονου αλλοδαπού καπετάνιου σε τέσσερις μήνες φυλάκιση

Καταδίκη 55χρονου αλλοδαπού καπετάνιου σε τέσσερις μήνες φυλάκιση

Σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών καταδικάστηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο , ένας 55χρονος άλλος υπήκοος, κυβερνήτης του υπό Ολλανδική ιστιοπλοϊκού σκάφους “Palomatisa”, για απόπλου χωρίς έλεγχο των ναυτιλιακών εγγράφων, και χωρίς πιστοποιητικό αξιοπλοΐας σε ισχύ.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου εκτός του 55χρονου, κάθισε και ζευγάρι Αλβανών, με τον 55χρονο άνδρα να βρίσκεται στο σκάφος, ως , και την 43χρονη γυναίκα, ως μαγείρισσα.

Σε έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι το ζευγάρι των αλλοδαπών, δεν είχε τα απαραίτητα εκ του νόμου πιστοποιητικά υγείας, με συνέπεια να βρεθούν στο Δικαστήριο, το οποίο έπαυσε τη δίωξη τους, αφού τελικά τα προμηθεύτηκαν.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στις 31 Αυγούστου του 2015, το με ς “Palomatisa” με καπετάνιο τον 55χρονο άλλο, επιχείρησε να αποπλεύσει νωρίς να έχουν ελεγχθεί από τους λιμενικούς, τα ναυτιλιακά του έγγραφα.

Επιπλέον οι δύο λιμενικοί που εμφανίστηκαν στον πλοίαρχο ως πελάτες, διαπίστωσαν πως δεν υπήρχε εν ισχύ και το πιστοποιητικό αξιοπλοΐας, όπως επίσης και το προσωπικό του σκάφους δεν διέθετε πιστοποιητικά υγείας.

Ο 55χρονος Γάλλος που εκπροσωπήθηκε δια πληρεξουσίου δικηγόρου, τελικά καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες για υγειονομικής διάταξης, αλλά και για ναυτικές παραβάσεις.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση