Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Καταδίκη 55χρονου αλλοδαπού καπετάνιου σε τέσσερις μήνες φυλάκιση
Καταδίκη 55χρονου αλλοδαπού καπετάνιου σε τέσσερις μήνες φυλάκιση

Καταδίκη 55χρονου αλλοδαπού καπετάνιου σε τέσσερις μήνες φυλάκιση

Σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών καταδικάστηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ένας 55χρονος Γάλλος υπήκοος, κυβερνήτης του υπό Ολλανδική ιστιοπλοϊκού σκάφους “Palomatisa”, για απόπλου χωρίς έλεγχο των ναυτιλιακών εγγράφων, και χωρίς πιστοποιητικό αξιοπλοΐας σε ισχύ.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου εκτός του 55χρονου, κάθισε και Αλβανών, με τον 55χρονο άνδρα να βρίσκεται στο σκάφος, ως εργάτης, και την 43χρονη γυναίκα, ως μαγείρισσα.

Σε έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι το των αλλοδαπών, δεν είχε τα απαραίτητα εκ του νόμου πιστοποιητικά υγείας, με συνέπεια να βρεθούν στο Δικαστήριο, το οποίο έπαυσε τη τους, αφού τελικά τα προμηθεύτηκαν.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στις 31 Αυγούστου του 2015, το ιστιοπλοϊκό με Ολλανδίας “Palomatisa” με καπετάνιο τον 55χρονο Γάλλο, επιχείρησε να αποπλεύσει νωρίς να έχουν ελεγχθεί από τους λιμενικούς, τα ναυτιλιακά του έγγραφα.

Επιπλέον οι δύο λιμενικοί που εμφανίστηκαν στον πλοίαρχο ως πελάτες, διαπίστωσαν πως δεν υπήρχε εν ισχύ και το πιστοποιητικό αξιοπλοΐας, όπως επίσης και το προσωπικό του σκάφους δεν διέθετε πιστοποιητικά υγείας.

Ο 55χρονος Γάλλος που εκπροσωπήθηκε δια πληρεξουσίου δικηγόρου, τελικά καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες φυλακή για παράβαση υγειονομικής διάταξης, αλλά και για ναυτικές παραβάσεις.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καθαρισμός της ακτογραμμής Μηλίνας   #ακτογραμμήΜηλίνας - https://t.co/6GwCinwyeO -

  • Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού μεταξύ Kαλών Νερών και Βυζίτσας - https://t.co/14mkwWWz5k… -

  • Δράση ΟΝΝΕΔ Λάρισας, Καρδίτσας και Μαγνησίας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023 - https://t.co/rZGeGVLRhK… -

"Αλιεύοντας" την είδηση