Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Καταδικάστηκαν για παράβαση καθήκοντος
Καταδικάστηκαν για παράβαση καθήκοντος

Καταδικάστηκαν για παράβαση καθήκοντος

Ένοχοι γι κρίθηκν πέντε κατηγορούμενοι, και υπάλληλοι, μέλη του Δ.Σ. νομικού προσώπου του Δήμου Ρήγα Φεραίου, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο .

Στο Δικαστήριο παραβρέθηκαν οι τέσσερις κατηγορούμενοι, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση έξι μηνών με και δικαίωμα άσκησης έφεσης.

Τα μέλη του Δ.Σ. κατηγορούνταν ότι στις 20 Σεπτεμβρίου 2017, αποφάσισαν και προκήρυξαν διαγωνισμό για πρόσληψη προσωπικού 11 ατόμων στο ΚΔΑΠ του Δήμου Ρήγα Φεραίου και κατάρτισαν τους όρους διακήρυξης, παραβιάζοντας τις αρχές ς, καθώς έδωσαν 35% επιπλέον μοριοδότηση σε υπαλλήλους που ήδη εργαζόταν στον φορέα.

Αποτέλεσμα της πράξης αυτής, ήταν να ευνοηθούν οι 11 υπάλληλοι που ήταν συμβασιούχοι με διάρκεια 8 μηνών και να αποκλειστούν άλλοι με περισσότερα προσόντα, όπως μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες, εντοπιότητα κ.ά.

Πρόταση του εισαγγελέα έδρας ήταν οι κατηγορούμενοι να κριθούν ένοχοι και να καταδικαστούν και η υπόθεση να λειτουργήσει ως παράδειγμα για άλλους Δήμους της χς.

Ο συνήγορος υπεράσπισης δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός δεν υπαγόταν στο ΑΣΕΠ και το Διοικητικό Συμβούλιο είχε την ευχέρεια να αποφασίσει τους όρους της ς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση