Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Καταδικάστηκαν για παράβαση καθήκοντος
Καταδικάστηκαν για παράβαση καθήκοντος

Καταδικάστηκαν για παράβαση καθήκοντος

Ένοχοι για κρίθηκαν πέντε κατηγορούμενοι, αιρετοί και υπάλληλοι, μέλη του Δ.Σ. νομικού προσώπου του Δήμου Ρήγα Φεραίου, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου .

Στο Δικαστήριο παραβρέθηκαν οι τέσσερις κατηγορούμενοι, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή και δικαίωμα άσκησης έφεσης.

Τα μέλη του Δ.Σ. κατηγορούνταν ότι στις 20 Σεπτεμβρίου 2017, αποφάσισαν και προκήρυξαν διαγωνισμό για προσωπικού 11 ατόμων στο ΚΔΑΠ του Δήμου Ρήγα Φεραίου και κατάρτισαν τους όρους διακήρυξης, παραβιάζοντας τις αρχές διαφάνειας, καθώς έδωσαν 35% επιπλέον μοριοδότηση σε υπαλλήλους που ήδη εργαζόταν στον φορέα.

Αποτέλεσμα της πράξης αυτής, ήταν να ευνοηθούν οι 11 υπάλληλοι που ήταν συμβασιούχοι με διάρκεια 8 μηνών και να αποκλειστούν άλλοι υποψήφιοι με περισσότερα προσόντα, όπως μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες, εντοπιότητα κ.ά.

Πρόταση του εισαγγελέα έδρας ήταν οι κατηγορούμενοι να κριθούν ένοχοι και να καταδικαστούν και η υπόθεση να λειτουργήσει ως παράδειγμα για άλλους Δήμους της χώρας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός δεν υπαγόταν στο και το Διοικητικό Συμβούλιο είχε την ευχέρεια να αποφασίσει τους όρους της προκήρυξης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών στο Κέντρο Μελισσοκομίας Θεσσαλίας - https://t.co/G718wkViMu… -

  • Έλεγχοι, πρόστιμα και λουκέτα στη Θεσσαλία #κορωνοπρόστιμα - https://t.co/EmgLykGJq3 -

  • Αυτοψία κυβερνητικού κλιμακίου στα έργα του Αλμυρού που ολοκληρώνονται ή προχωρούν #ΔΑλμυρού - https://t.co/z3kMvz1QNd -

"Αλιεύοντας" την είδηση