Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Καταδικάστηκαν για παράβαση καθήκοντος
Καταδικάστηκαν για παράβαση καθήκοντος

Καταδικάστηκαν για παράβαση καθήκοντος

Ένοχοι για κρίθηκαν πέντε κατηγορούμενοι, αιρετοί και υπάλληλοι, μέλη του Δ.Σ. νομικού προσώπου του Δήμου Ρήγα Φεραίου, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο .

Στο Δικαστήριο παραβρέθηκαν οι τέσσερις κατηγορούμενοι, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση έξι μηνών με και δικαίωμα άσκησης έφεσης.

Τα μέλη του Δ.Σ. κατηγορούνταν ότι στις 20 Σεπτεμβρίου , αποφάσισαν και προκήρυξαν διαγωνισμό για πρόσληψη προσωπικού 11 ατόμων στο ΚΔΑΠ του Δήμου Ρήγα Φεραίου και κατάρτισαν τους όρους διακήρυξης, παραβιάζοντας τις αρχές διαφάνειας, καθώς έδωσαν 35% επιπλέον μοριοδότηση σε υπαλλήλους που ήδη εργαζόταν στον φορέα.

Αποτέλεσμα της πράξης αυτής, ήταν να ευνοηθούν οι 11 υπάλληλοι που ήταν με διάρκεια 8 μηνών και να αποκλειστούν άλλοι υποψήφιοι με περισσότερα προσόντα, όπως μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες, εντοπιότητα κ.ά.

Πρόταση του εισαγγελέα έδρας ήταν οι κατηγορούμενοι να κριθούν ένοχοι και να καταδικαστούν και η υπόθεση να λειτουργήσει ως παράδειγμα για άλλους Δήμους της χώρας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός δεν υπαγόταν στο ΑΣΕΠ και το Διοικητικό Συμβούλιο είχε την ευχέρεια να αποφασίσει τους όρους της προκήρυξης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο πρωτάθλημα ποδηλασίας Κεντρικής Ελλάδος η Νίκη Βόλου #πρωτάθλημαποδηλασίας - https://t.co/RVLMFgd4WU -

  • 1ο Εξεταστικό Κέντρο Μαγνησίας Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑ.Λ. 2021 #1οΕΠΑΛΝΙωνίας - https://t.co/hzFDt6loFU -

  • Ρυθμίστηκαν μισθολογικά και ασφαλιστικά δημοσιογράφων στους δήμους #δημοσιογράφοι - https://t.co/s9izvFDVT8 -

"Αλιεύοντας" την είδηση