Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Καταδικάστηκαν για παράβαση καθήκοντος
Καταδικάστηκαν για παράβαση καθήκοντος

Καταδικάστηκαν για παράβαση καθήκοντος

Ένοχοι για παράβαση καθήκοντος κρίθηκαν πέντε κατηγορούμενοι, αιρετοί και υπάλληλοι, μέλη του Δ.Σ. νομικού προσώπου του Δήμου Ρήγα Φεραίου, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου .

Στο Δικαστήριο παραβρέθηκαν οι τέσσερις κατηγορούμενοι, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή και δικαίωμα άσκησης έφεσης.

Τα μέλη του Δ.Σ. κατηγορούνταν ότι στις 20 Σεπτεμβρίου 2017, αποφάσισαν και προκήρυξαν διαγωνισμό για πρόσληψη προσωπικού 11 ατόμων στο ΚΔΑΠ του Δήμου Ρήγα Φεραίου και κατάρτισαν τους όρους διακήρυξης, παραβιάζοντας τις αρχές διαφάνειας, καθώς έδωσαν 35% επιπλέον μοριοδότηση σε υπαλλήλους που ήδη εργαζόταν στον φορέα.

Αποτέλεσμα της πράξης αυτής, ήταν να ευνοηθούν οι 11 υπάλληλοι που ήταν συμβασιούχοι με διάρκεια 8 μηνών και να αποκλειστούν άλλοι υποψήφιοι με περισσότερα προσόντα, όπως μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες, εντοπιότητα κ.ά.

Πρόταση του εισαγγελέα έδρας ήταν οι κατηγορούμενοι να κριθούν ένοχοι και να καταδικαστούν και η υπόθεση να λειτουργήσει ως παράδειγμα για άλλους Δήμους της χώρας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός δεν υπαγόταν στο ΑΣΕΠ και το Διοικητικό Συμβούλιο είχε την ευχέρεια να αποφασίσει τους όρους της προκήρυξης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μαθητικό συλλαλητήριο για την αερορύπανση στο Βόλο - https://t.co/I3HZuQQMZX -

  • Εκδήλωση μνήμης και τιμής στο Πνευματικό Κέντρο Ιερών ναών Σκιάθου για τον π. Γεώργιο  Ρήγα  - https://t.co/JAAJXjaRLu -

  • Σε διεθνές συνέδριο Πολιτικής Προστασίας ο υπεύθυνος του Δήμου Σκοπέλου - https://t.co/qSaoZ2Rjl9 -

"Αλιεύοντας" την είδηση