Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Καταδικάστηκαν για παράβαση καθήκοντος
Καταδικάστηκαν για παράβαση καθήκοντος

Καταδικάστηκαν για παράβαση καθήκοντος

Ένοχοι για κρίθηκαν πέντε κατηγορούμενοι, αιρετοί και υπάλληλοι, μέλη του Δ.Σ. νομικού προσώπου του Δήμου Ρήγα ου, από το .

Στο Δικαστήριο παραβρέθηκαν οι τέσσερις κατηγορούμενοι, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε έξι μηνών με αναστολή και δικαίωμα άσκησης έφεσης.

Τα μέλη του Δ.Σ. κατηγορούνταν ότι στις 20 Σεπτεμβρίου , αποφάσισαν και προκήρυξαν διαγωνισμό για πρόσληψη προσωπικού 11 ατόμων στο ΚΔΑΠ του Δήμου Ρήγα ου και κατάρτισαν τους όρους διακήρυξης, παραβιάζοντας τις αρχές ς, καθώς έδωσαν 35% επιπλέον μοριοδότηση σε υπαλλήλους που ήδη εργαζόταν στον φορέα.

Αποτέλεσμα της πράξης αυτής, ήταν να ευνοηθούν οι 11 υπάλληλοι που ήταν με διάρκεια 8 μηνών και να αποκλειστούν άλλοι υποψήφιοι με περισσότερα προσόντα, όπως μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες, εντοπιότητα κ.ά.

Πρόταση του εισαγγελέα έδρας ήταν οι κατηγορούμενοι να κριθούν ένοχοι και να καταδικαστούν και η υπόθεση να λειτουργήσει ως παράδειγμα για άλλους Δήμους της χς.

Ο συνήγορος υπεράσπισης δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος δεν υπαγόταν στο ΑΣΕΠ και το Διοικητικό Συμβούλιο είχε την ευχέρεια να αποφασίσει τους όρους της προκήρυξης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση