Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Καταδικάστηκαν για παράβαση καθήκοντος
Καταδικάστηκαν για παράβαση καθήκοντος

Καταδικάστηκαν για παράβαση καθήκοντος

Ένοχοι για παράβαση καθήκοντος κρίθηκαν πέντε κατηγορούμενοι, και υπάλληλοι, μέλη του Δ.Σ. νομικού προσώπου του Δήμου Ρήγα Φεραίου, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου .

Στο Δικαστήριο παραβρέθηκαν οι τέσσερις κατηγορούμενοι, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή και δικαίωμα άσκησης έφεσης.

Τα μέλη του Δ.Σ. κατηγορούνταν ότι στις 20 Σεπτεμβρίου 2017, αποφάσισαν και προκήρυξαν διαγωνισμό για πρόσληψη προσωπικού 11 ατόμων στο του Δήμου Ρήγα Φεραίου και κατάρτισαν τους όρους διακήρυξης, παραβιάζοντας τις αρχές διαφάνειας, καθώς έδωσαν 35% επιπλέον μοριοδότηση σε υπαλλήλους που ήδη εργαζόταν στον φορέα.

Αποτέλεσμα της πράξης αυτής, ήταν να ευνοηθούν οι 11 υπάλληλοι που ήταν με διάρκεια 8 μηνών και να αποκλειστούν άλλοι με περισσότερα προσόντα, όπως μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες, εντοπιότητα κ.ά.

Πρόταση του εισαγγελέα έδρας ήταν οι κατηγορούμενοι να κριθούν ένοχοι και να καταδικαστούν και η υπόθεση να λειτουργήσει ως παράδειγμα για άλλους Δήμους της χώρας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος δεν υπαγόταν στο ΑΣΕΠ και το Διοικητικό Συμβούλιο είχε την ευχέρεια να αποφασίσει τους όρους της προκήρυξης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση