Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » «Καμπάνα» από το ΣτΕ στον ΟΤΕ: 3,4 εκατ. ευρώ στον Δήμο Θεσσαλονίκης
«Καμπάνα» από το ΣτΕ στον ΟΤΕ: 3,4 εκατ. ευρώ στον Δήμο Θεσσαλονίκης

«Καμπάνα» από το ΣτΕ στον ΟΤΕ: 3,4 εκατ. ευρώ στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Το των 3.464.334 , υποχρεούται να καταβάλει ο ΟΤΕ στον Δήμο Θεσσαλονίκης, λόγω αυθαίρετης κατάληψης κοινοχρήστων δημοτικών χώρων για την εγκατάσταση καρτοτηλεφώνων, σύμφωνα με του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ειδικότερα, με αποφάσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης επιβλήθηκαν σε βάρος του ΟΤΕ για τα έτη 2001-2003, τέλη και πρόστιμα, λόγω της αυθαίρετης κατάληψης κοινοχρήστων δημοτικών χώρων για την τοποθέτηση συσκευών καρτοτηλεφώνων σε διάφορα σημεία της πόλης.

Ο ΟΤΕ προσέφυγε στα Διοικητικά Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, αλλά οι αποφάσεις που εκδόθηκαν από το Εφετείο ήταν σε βάρος του Οργανισμού και έτσι προσέφυγε στο , ζητώντας να αναιρεθούν οι σε βάρος του αποφάσεις.

Ο ΟΤΕ υποστήριξε ότι οι αποφάσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης για τον καθορισμό των συντελεστών υπολογισμού των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων για την εγκατάσταση των καρτοτηλεφώνων εκδόθηκαν κατά των συνταγματικών αρχών της ς και της αναλογικότητας.

Παράλληλα, ο Οργανισμός υποστήριξε ότι τα τέλη έχουν καθοριστεί κατά τρόπο αυθαίρετο, σε εξαιρετικά υψηλό , αλλά και δυσαν πολλαπλάσιο του καθορισθέντος για άλλες ανάλογες περιπτώσεις.

Το Β΄ Τμήμα του , με μια σειρά αποφάσεών του (2090-2094/2019), απέρριψε τις ακύρωσης του ΟΤΕ.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι οι αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης είναι σύμφωνες με την νομολογία του ΣτΕ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση