Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Και έσπασε το πόδι του και “έφαγε” 8 μήνες επειδή οδηγούσε μεθυσμένος
Και έσπασε το πόδι του και “έφαγε” 8 μήνες επειδή οδηγούσε μεθυσμένος

Και έσπασε το πόδι του και “έφαγε” 8 μήνες επειδή οδηγούσε μεθυσμένος

“Διπλά την πάτησε” ένας άνδρας ο οποίος οδηγώντας μεθυσμένος, πέταξε το του εκτός , με να σπάσει το πόδι του, ενώ επιπλέον τιμωρήθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος σε οκτώ μηνών με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 1.200 ευρώ!

Ειδικότερα τον Οκτώβριο του 2015 ο άνδρας κινούνταν στην επαρχιακή οδό Αγίας Τριάδας – Δρυμώνα, επιστρέφοντας με το του έναν φίλο του στο σπίτι, και σε μία στροφή έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο βρέθηκε εκτός .

Ο φίλος του δεν έπαθε τίποτα, αλλά ο οδηγός έσπασε το πόδι του. Στη συνέχεια στο που υποβλήθηκε διαπιστώθηκε πως οδηγούσε μεθυσμένος, αφού βρέθηκαν 1,11 χλγ ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του κατηγορούμενου στο Δικαστήριο υποστήριξε πως από τότε που έγινε το ατύχημα, αφαιρέθηκε από τον πελάτη του το δίπλωμα και σταμάτησε να οδηγεί.

Τελικά το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε οκτώ μηνών με αναστολή, χρηματική ποινή 1.200€, αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για τρείς μήνες, ενώ του δόθηκε η δυνατότητα άσκησης έφεσης.

Κατα για οδήγηση χωρίς δίπλωμα

Σε μια δεύτερη υπόθεση 40χρονος Βολιώτης τιμωρήθηκε με οκτώ μήνες με τριετή αναστολή και έφεση, καθώς τον Οκτώβριο του βραδινές ώρες, εντοπίστηκε να οδηγεί το αυτοκίνητο της συντρόφου του χωρίς να έχει δίπλωμα.

Στον άνδρα είχε αφαιρεθεί η άδεια ικανότητας οδήγησης, αφού είχε εντοπιστεί στο παρελθόν να κινείται μεθυσμένος.

Όπως επισημάνθηκε στο Δικαστήριο ο 40χρονος μετά την αφαίρεση του διπλώματος του, δεν έκανε κάποια ενέργεια για να το επανεκδώσει, δίνοντας ξανά εξετάσεις.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση