Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Ισόβια κάθειρξη συν 129 χρόνια στον Ν. Μαζιώτη
Ισόβια κάθειρξη συν 129 χρόνια στον Ν. Μαζιώτη

Ισόβια κάθειρξη συν 129 χρόνια στον Ν. Μαζιώτη

Βαρύτατη καταδίκη επιφύλαξε η Δικαιοσύνη στον Νίκο Μαζιώτη για τη συμμετοχή του σε τρομοκρατικές πράξεις αλλά και σε ληστείες και εκρήξεις, επιβάλλοντάς του ισοβίων και επιπλέον 129 χρόνια κάθειρξης.

Η απόφαση του δικαστηρίου, δεύτερη κατά σειρά, με βασικό κατηγορούμενο τον Νίκο Μαζιώτη, για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα εκδόθηκε χθες, λίγες μόνον ημέρες μετά την αποτυχημένη απόπειρα απόδρασής του από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο.

Οι δικαστές έκριναν ένοχο τον Μαζιώτη και δύο ακόμη συγκατηγορουμένους του για τη συμμετοχή του σε τρομοκρατική οργάνωση (Επαναστατικός Αγώνας) αλλά και για την έκρηξη που σημειώθηκε το 2014 στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Αμερικής προκαλώντας σοβαρότατες στην Τράπεζα της Ελλάδας και σε άλλα παρακείμενα κτίρια. Επίσης η καταδικαστική απόφαση αφορούσε και δύο ληστείες που είχαν γίνει στα Μέθανα και στην Κλειτορία με τη συμμετοχή των κατηγορουμένων, αλλά και τους τραυματισμούς που προκλήθηκαν σε ανύποπτους πολίτες κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης για τη σύλληψη του Μαζιώτη στο Μοναστηράκι, όπου είχε εντοπιστεί μετά τη διετή εξαφάνισή του.

Ο Νίκος Μαζιώτης είχε παραβιάσει περιοριστικούς όρους που είχαν τεθεί, διαρκούσης της δίκης του, λόγω της αποφυλάκισής του διότι είχαν εκπνεύσει τα 18μηνα προσωρινής κράτησης τόσο του ιδίου όσο και της συντρόφου του Πόλας Ρούπα. Και οι δύο εξαφανίστηκαν και ο μεν Μαζιώτης συνελήφθη στην επιχείρηση της αστυνομίας στο Μοναστηράκι, ενώ η σύντροφός του ακόμη καταζητείται. Πρόσφατα, μάλιστα, είχε οργανώσει την επιχείρηση απόδρασης του Μαζιώτη και ενδεχομένως και άλλων κρατουμένων για τρομοκρατική δράση από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο.

Εκτός από τον Νίκο Μαζιώτη σε πολυετείς καθείρξεις καταδικάστηκαν και δύο συγκατηγορούμενοί του, οι Αντώνης Σταμπούλος και Γιώργος Πετρακάκος, στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές καθείρξεως 13 ετών και 34 αντίστοιχα.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούμενη ήταν και η Πόλα Ρούπα, η οποία δεν παρέστη στο δικαστήριο λόγω της φυγοδικίας της και καταδικάστηκε ερήμην μόνο για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, καθώς για την ουσία των κατηγοριών εις βάρος της σχετικά με τη συμμετοχή της σε τρομοκρατική δράση, η έχει χωριστεί και η δίκη της θα γίνει όταν και όποτε συλληφθεί.

Η δίκη για τη δράση του Νίκου Μαζιώτη και των συγκατηγορουμένων του διεξήχθη, όπως και οι υπόλοιπες δίκες για τρομοκρατία, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού και αφορούσε όσες ενέργειές του αποδόθηκαν από τις διωκτικές αρχές από το 2012, οπότε παραβίασε τους περιοριστικούς όρους και εξαφανίστηκε, έως τη σύλληψή του στο Μοναστηράκι το 2014.

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεργασία με επαγγελματίες αδειούχους πιστοποιημένους ψυκτικούς - https://t.co/GL74PT5ehT -

  • Διεξαγωγή Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Λυκείων στη Μαγνησία #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/uQbSVNTRUd -

  • Εθελοντική αιμοδοσία στην Κάτω Γατζέα #ΕθελοντικήΑιμοδοσία #ΚάτωΓατζέα - https://t.co/99dUuzrwsv -

"Αλιεύοντας" την είδηση