Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Υπεγράφη το «βραχιολάκι»
Υπεγράφη το «βραχιολάκι»

Υπεγράφη το «βραχιολάκι»

Oι κρατούμενοι, όπως ο , που είναι φοιτητές μπορούν πλέον να λαμβάνουν εκπαιδευτική άδεια με ηλεκτρονική (βραχιολάκι) προκειμένου να παρακολουθούν τα μαθήματά τους σε Α.Ε.Ι., κ.λπ., καθώς οι αρμόδιοι υπουργοί υπέγραψαν τη σχετική .

Το νομοθετικό κενό που υπήρχε για να υλοποιηθεί το μέτρο καλύφθηκε και στο εξής οι κρατούμενοι φοιτητές μπορούν να λαμβάνουν και να παρακολουθούν τις σπουδές τους.

Αναλυτικότερα, τον περασμένο Δεκέμβριο ψηφίστηκε νόμος που έδινε την δυνατότητα σε κρατούμενους να παρακολουθούν τα μαθήματά τους στα , ΤΕΙ και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα φορώντας το περιβόητο ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Ο ίδιος νόμος προέβλεπε την έκδοση σχετικής ς των υπουργών Παιδείας και Δικαιοσύνης που θα καθόριζε τις λεπτομέρειες χορήγησης των εκπαιδευτικών αδειών στους κρατούμενους φοιτητές  που θα φορούν υποχρεωτικά βραχιολάκι.

Η σχετική  απόφαση των υπουργών Δικαιοσύνης  και Παιδείας, καθώς και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών εκδόθηκε τώρα.

Σε αυτή επισημαίνεται ότι οι κρατούμενοι, υπόδικοί και κατάδικοι που είναι φοιτητές ή Α.Ε.Ι., κ.λπ. «δικαιούνται την παρακολούθηση των μαθημάτων τους, εργαστηρίων, καθώς και τη συμμετοχή στις εξετάσεις και εξ αποστάσεως, εφόσον το επιθυμούν ή έχει απορριφθεί το αίτημα τους για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας από το συμβούλιο του άρθρου 70 παράγραφος 1 του Σωφρονιστικού Κώδικα».

Την ευθύνη εφαρμογής και υλος της επίμαχης υπουργικής απόφασης έχει το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ στο του θα συνδράμει και το υπουργείο Παιδείας.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση