Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » ΗΠΑ: Επικυρώθηκε η θανατική καταδίκη του βομβιστή της Βοστώνης
ΗΠΑ: Επικυρώθηκε η θανατική καταδίκη του βομβιστή της Βοστώνης

ΗΠΑ: Επικυρώθηκε η θανατική καταδίκη του βομβιστή της Βοστώνης

-ΜΠΕ, REUTERS

Ο δράστης των βομβιστικών επιθέσεων του Μαραθωνίου της ς Τζοχάρ Τσαρνάεφ ζήτησε συγγνώμη σήμερα κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ενώ το επικύρωσε την του σε θάνατο για την βομβιστική επίθεση το 2013.

«Συγγνώμη για τις που πήρα, για τα δεινά που σας έχω προκαλέσει, για την ανεπανόρθωτη που σας προκάλεσα», δήλωσε ο 21χρονος μουσουλμάνος με καταγωγή από την Τσετσενία ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου, προσθέτοντας πως «στη περίπτωση που υπάρχει η οποιαδήποτε αμφιβολία, είμαι ένοχος αυτής της επίθεσης μαζί με τον αδερφό μου», δήλωσε.

Ήταν η πρώτη φορά που ο Τσαρνάεφ, που δεν απολογήθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης του, απευθύνθηκε στο .

«Κάθε φορά που το όνομά σου θα αναφέρεται, θα ξυπνούν οι μνήμες του κακού που έχεις κάνει», είπε στον Τσαρνάεφ ο ομοσπονδιακός Τζορτζ Ο' Τουλ, πριν ανακοινώσει την θανατική του καταδίκη του με θανατηφόρα ένεση. «Αυτό που θα θυμούνται όλοι είναι ότι δολοφόνησες και ακρωτηρίασες αθώους και το έκανες από πρόθεση και εκ προμελέτης».

Ο Τσαρνάεφ είχε κριθεί ένοχος για τη 3 ανθρώπων και τους τραυματισμούς άλλων 264 στον Μαραθώνιο της Βοστόνης στις 15 Απριλίου, καθώς και για τη ενός αστυνομικού τρεις ημέρες αργότερα.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

 

"Αλιεύοντας" την είδηση