Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Ιδιώνυμο αδίκημα πλέον η επίθεση σε εφοριακό υπάλληλο
Ιδιώνυμο αδίκημα πλέον η επίθεση σε εφοριακό υπάλληλο

Ιδιώνυμο αδίκημα πλέον η επίθεση σε εφοριακό υπάλληλο

Άμεσα αντιμέτωποι με τις δικαστικές αρχές θα έρχονται από εδώ και στο εξής, όσοι επιτίθενται σε εφοριακούς υπαλλήλους κατά την των καθηκόντων τους.

Σύμφωνα με που κατατέθηκε στο  εξισώνονται στην ποινική νομοθεσία οι επιθέσεις σε υπαλλήλους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κατά την τέλεση των καθηκόντων τους με τις επιθέσεις σε ένστολους αστυνομικούς, λιμενικούς κλπ.

Με αυτόν τον τρόπο οι επιθέσεις σε εφοριακούς χαρακτηρίζονται ως ιδιώνυμο αμα, το οποίο επιφέρει αυστηρότερες στους δράστες, καθώς και αυτεπάγγελτη ποινική δίωξή τους. Πρόκειται για μέτρο που λαμβάνεται μετά τα πολλαπλά περιστατικά επιθέσεων, που εκδηλώθηκαν το τελευταίο διάστημα εναντίον ελεγκτών της ΑΑΔΕ.

Ικανοποιημένοι από αυτή την εξέλιξη δηλώνουν εφοριακοί υπάλληλοι της , οι οποίοι επισημαίνουν ότι δεν ήταν λίγες οι φορές που είχαν πέσει θύματα προπηλακισμού από επιχειρηματίες, στους οποίους πραγματοποιούσαν ελέγχους, μη μπορώντας να κάνουν εν τέλει τη δουλειά τους.

Παράλληλα προσθέτουν ότι το υπουργείο έπρεπε πιο νωρίς να λάβει τα κατάλληλα για την τους, αλλά “κάλιο αργά παρά ποτέ” σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Η τέλεση των εγκλημάτων των άρθρων 308 έως 311, 333, 361 και 361Α του Ποινικού Κώδικα (εξύβριση, απλή σωματική , απρόκλητη, επικίνδυνη, βαριά, σωματική ), σε βάρος υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του ή για λόγους σχετικούς με την εκτέλεσή της, συνιστά ιδιαίτερα επιβαρυντική περίσταση.

 

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση