Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Ιδιώνυμο αδίκημα πλέον η επίθεση σε εφοριακό υπάλληλο
Ιδιώνυμο αδίκημα πλέον η επίθεση σε εφοριακό υπάλληλο

Ιδιώνυμο αδίκημα πλέον η επίθεση σε εφοριακό υπάλληλο

Άμεσα αντιμέτωποι με τις δικαστικές αρχές θα έρχονται από εδώ και στο εξής, όσοι επιτίθενται σε εφοριακούς υπαλλήλους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στο Βουλή εξισώνονται στην ποινική νομοθεσία οι επιθέσεις σε υπαλλήλους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κατά την τέλεση των καθηκόντων τους με τις επιθέσεις σε ένστολους αστυνομικούς, λιμενικούς κλπ.

Με αυτόν τον τρόπο οι επιθέσεις σε εφοριακούς χαρακτηρίζονται ως ιδιώνυμο αδίκημα, το οποίο επιφέρει αυστηρότερες ποινές στους δράστες, καθώς και αυτεπάγγελτη ποινική δίωξή τους. Πρόκειται για μέτρο που λαμβάνεται μετά τα πολλαπλά περιστατικά επιθέσεων, που εκδηλώθηκαν το τελευταίο διάστημα εναντίον ελεγκτών της ΑΑΔΕ.

Ικανοποιημένοι από αυτή την εξέλιξη δηλώνουν εφοριακοί υπάλληλοι της Μαγνησίας, οι οποίοι επισημαίνουν ότι δεν ήταν λίγες οι φορές που είχαν πέσει θύματα προπηλακισμού από επιχειρηματίες, στους οποίους πραγματοποιούσαν ελέγχους, μη μπορώντας να κάνουν εν τέλει τη δουλειά τους.

Παράλληλα προσθέτουν ότι το υπουργείο έπρεπε πιο νωρίς να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία τους, αλλά «κάλιο αργά παρά ποτέ» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Η τέλεση των εγκλημάτων των άρθρων 308 έως 311, 333, 361 και 361Α του Ποινικού Κώδικα (εξύβριση, απλή σωματική βλάβη, απρόκλητη, επικίνδυνη, βαριά, σωματική βλάβη), σε βάρος υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του ή για λόγους σχετικούς με την εκτέλεσή της, συνιστά ιδιαίτερα επιβαρυντική περίσταση.

 

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Nέα παράταση στα Δελτία Εκπαίδευσης Εξέτασης υποψήφιων οδηγών - https://t.co/7k5ig49rZB -

  • Νέος Εθνικός Συντονιστής για Ναρκωτικά - https://t.co/dUQqaooyfP -

  • Πρόσκαιρη επιδείνωση καιρού το Σαββατοκύριακο - https://t.co/UkHwhlmbQp -

"Αλιεύοντας" την είδηση