Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Ιδιώνυμο αδίκημα πλέον η επίθεση σε εφοριακό υπάλληλο
Ιδιώνυμο αδίκημα πλέον η επίθεση σε εφοριακό υπάλληλο

Ιδιώνυμο αδίκημα πλέον η επίθεση σε εφοριακό υπάλληλο

Άμεσα αντιμέτωποι με τις δικαστικές αρχές θα έρχονται από εδώ και στο εξής, όσοι επιτίθενται σε εφοριακούς υπαλλήλους κατά την των καθηκόντων τους.

Σύμφωνα με που κατατέθηκε στο Βουλή εξισώνονται στην ποινική οι επιθέσεις σε υπαλλήλους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κατά την τέλεση των καθηκόντων τους με τις επιθέσεις σε ένστολους αστυνομικούς, λιμενικούς κλπ.

Με αυτόν τον τρόπο οι επιθέσεις σε εφοριακούς χαρακτηρίζονται ως ιδιώνυμο αδίκημα, το οποίο επιφέρει αυστηρότερες ποινές στους , καθώς και αυτεπάγγελτη ποινική δίωξή τους. Πρόκειται για μέτρο που λαμβάνεται μετά τα πολλαπλά περιστατικά επιθέσεων, που εκδηλώθηκαν το τελευταίο διάστημα εναντίον ελεγκτών της ΑΑΔΕ.

Ικανοποιημένοι από αυτή την εξέλιξη δηλώνουν εφοριακοί υπάλληλοι της , οι οποίοι επισημαίνουν ότι δεν ήταν λίγες οι φορές που είχαν πέσει θύματα προπηλακισμού από , στους οποίους πραγματοποιούσαν ελέγχους, μη μπορώντας να κάνουν εν τέλει τη δουλειά τους.

Παράλληλα προσθέτουν ότι το υπουργείο έπρεπε πιο νωρίς να λάβει τα κατάλληλα για την προστασία τους, αλλά “κάλιο αργά παρά ποτέ” σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Η τέλεση των εγκλημάτων των άρθρων 308 έως 311, 333, 361 και 361 του Ποινικού Κώδικα (εξύβριση, απλή σωματική , απρόκλητη, επικίνδυνη, βαριά, σωματική ), σε βάρος υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του ή για λόγους σχετικούς με την εκτέλεσή της, συνιστά ιδιαίτερα επιβαρυντική περίσταση.

 

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κορωνοϊός: 2.845 νέα κρούσματα, 12 θάνατοι, 165 διασωληνωμένοι #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/kb5CD2pvDw -

  • Τελετή για το ολοκαύτωμα της 30ης Ιουλίου 1906 στη Νέα Αγχίαλο #ΝέαΑγχίαλος - https://t.co/uFpy7q2Knj -

  • #RapidTests - https://t.co/KYKBArARzT -

"Αλιεύοντας" την είδηση