Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Η επίσκεψη του μητροπολίτη  Δημητριάδος Ιγνατίου στη φυλακή Κασσαβετείας
Η επίσκεψη του μητροπολίτη  Δημητριάδος Ιγνατίου στη φυλακή Κασσαβετείας

Η επίσκεψη του μητροπολίτη  Δημητριάδος Ιγνατίου στη φυλακή Κασσαβετείας

Τη Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου, στις 10.30 π.μ.  τα Σχολεία του Ειδικού Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Κασσαβετείας (φυλακές) διοργάνωσαν χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του καταστήματος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, κατόπιν προσκλήσεως, ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού,   Ιγνάτιος και τριμελής αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου ο «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ», αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Συλλόγου π. Θεόδωρο Μπατάκα, εφημέριο του Αγίου Νικολάου Βόλου, τον αντιπρόεδρο Λάμπρο Γιωτόπουλο και το μέλος του Συλλόγου Κερασία Παπαγεωργίου.

Πήραν μέρος επίσης ο δ/ντής των Φυλακών  Στέφανος Ραφτόπουλος, ο της Εξωτερικής Φρουράς, οι κοινωνικοί λειτουργοί, οι δάσκαλοι των Σχολείων της φυλακής, σωφρονιστικοί υπάλληλοι και ο π. Χρήστος Μπούντης, ο πνευματικός συμπαραστάτης των κρατουμένων της Κασσαβέτειας και προϊστάμενος του Αγ. Δημητρίου Αλμυρού.

     Την εκδήλωση άνοιξε ο δ/ντής κ. Ραφτόπουλος, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και ευχαρίστησε  τον «Εσταυρωμένο» για τη στήριξη που παρέχει  στο σωφρονιστικό κατάστημα. Η γιορτή περιελάμβανε εκ μέρους των μαθητών ένα μονόλογο και ένα δρώμενο. Ιδιαίτερα ξεχωριστά και τα δύο, συγκίνησαν με τον τρόπο παρουσίασής τους.

Στο πρώτο μέρος ένας κρατούμενος έγραψε και διάβασε μια χριστουγεννιάτικη αληθινή ιστορία, αναπολώντας κάποια Χριστούγεννα, που έκανε με την οικογένειά του, στο φιλόξενο χώρο του σπιτιού του, περιγράφοντας κάποια που συνόδευαν τη γιορτή αυτή, για να καταλήξει με θλίψη και νοσταλγία ότι θα ήθελε αυτές τις άγιες ημέρες να είναι με την οικογένειά του, ακόμη και εάν ήταν άδειο το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Το δρώμενο, στο οποίο πήραν μέρος αρκετοί κρατούμενοι μαθητές, προβλημάτισε ιδιαίτερα, καθώς άγγιξε το ευαίσθητο θέμα των κοινωνικών διακρίσεων και των άνισων ευκαιριών της ζωής για πρόοδο και κοινωνική ανέλιξη. Το θέμα του έργου: «Είμαστε όλοι ίσοι;»

     Απ΄ αυτό παίρνοντας αφορμή ο επίσκοπος,  ευχαριστώντας για τις ευχές όλων, αυτή την ημέρα που τιμάται η μνήμη του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου,  απάντησε ότι για τον Χριστό, ναι, είμαστε όλοι ίσοι. Αρκεί μετανοημένοι να στραφούμε προς Εκείνον, ο οποίος μας καλεί κοντά του, μας συγχωρεί και μας δέχεται ως ίσους.

Απευθυνόμενος στους κρατουμένους είπε: «Τα Χριστούγεννα είναι η υπενθύμιση της συγχώρησής μας. Ο Χριστός εάν ξαναγεννιόταν, αυτό το χώρο της φυλακής θα διάλεγε για να εμφανιστεί, κοντά στους αναγκεμένους ανθρώπους. Έτσι όλοι  οι κρατούμενοι έχετε στα χέρια σας την ελπίδα για τη μετάνοια. Η απόφαση για αλλαγή του τρόπου ζωής θα είναι σωτήρια.»

     Κλείνοντας την εκδήλωση ο π. Θεόδωρος μετέφερε σε όλους τους παρευρισκομένους την έμπρακτη του Σ.Σ.Κ. Βόλου ο «Ε», ο οποίος βρίσκεται πάντα κοντά στους φυλακισμένους, αλλά και σε κάθε αναγκεμένο αδελφό μας, στηρίζοντας όλους παντοιοτρόπως.

 Η εκδήλωση έκλεισε με τη διανομή των ατομικών δεμάτων-δώρων, που με περισσή αγάπη  χρηματοδότησε το Δ.Σ., ετοίμασαν εθελόντριες του «Ε» και περιελάμβαναν είδη υγιεινής (σαπούνια, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, ξυραφάκια, σφουγγάρι μπάνιου, χαρτί υγείας, χαρτομάντηλα), εσώρουχα, κάλτσες, ημερολόγιο τσέπης και το περιοδικό του Συλλόγου   «Μηνύματα Ζωής» κ.ά.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καύσιμα και καπάκια από την EKO Μικροθηβών στο Σώμα Έρευνας και Διάσωσης - https://t.co/ggSuIQhRkF… -

  • Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών #κάνναβη - https://t.co/EH5dAU02Wy -

  • Aνοικτή διαδικασία επιλογής αναδόχου κατασκευής του έργου γηπέδων στην Άνω Γατζέα #ΆνωΓατζέα - https://t.co/VGbeuW6bEq -

"Αλιεύοντας" την είδηση