Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας για τη δίκη της Χρυσής Αυγής
Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Η δίκη της Χρυσής ς ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 4/9/2020 μετά από 5,5 χρόνια και 450 δικαστικές συνεδριάσεις. Ως ημερομηνία έκδοσης της απόφασης της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης ορίστηκε η Τετάρτη7 Οκτωβρίου 2020, στις 11.00 π.μ.

Η δράση της συγκεκριμένης οργάνωσης, που δηλητηρίασε επί τόσα χρόνια την κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου, που όπλισε το χέρι των φασιστών εναντίον μεταναστών, αντιφασιστών, συνδικαλιστών και αγωνιστών των κινημάτων, ήρθε η ώρα και επίσημα να καταδικαστεί. Ο λαός και η νεολαία απαιτούν την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και οι εκπαιδευτικοί της χώρας δίνουν το παρών και σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στο λαϊκισμό, το φασισμό, τη βία και την επιχειρούμενη υπονόμευση των ανθρωπιστικών και δημοκρατικών αξιών.

Η Μαγνησίας, καλεί τους εκπαιδευτικούς  να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020, στις 11.00 π.μ.

Για τη συμμετοχή στη συγκέντρωση έχουν προκηρυχθεί διευκολυντικές στάσεις εργασίας από την ΟΛΜΕ (8-11) και από την ΑΔΔΕΔΥ (11-2).

 

Η Πρωτοβουλία Πολιτών Ενάντια στην Καύση Σκουπιδιών 

Επτά χρόνια πριν, τάγματα εφόδου της Χρυσής ς αποπειρώνται να δολοφονήσουν τον αιγύπτιο αλιεργάτη Αμπουζίντ Εμπάρακ, αποπειρώνται να δολοφονήσουν στελέχη του ΚΚΕ και μέλη του ΠΑΜΕ και δολοφονούν τον Παύλο Φύσσα. Ο φυσικός αυτουργός Ρουπακιάς, άνθρωπος των δυνάμεων καταστολής, όπως ο ίδιος δήλωσε κατά τη σύλληψή του, θεωρείται ως ο μόνος αυτουργός της δολοφονίας, ενώ και αυτός κυκλοφορεί μέχρι σήμερα ελεύθερος. Μετά από πεντέμισι χρόνια εσκεμμένων κωλυσιεργιών, η Αστική Δικαιοσύνη εισηγείται την απαλλαγή της Χρυσής Αυγής από οποιαδήποτε ευθύνη!

Όμως η είναι ένα μόρφωμα στρατευμένο και καθοδηγούμενο από ναζιστικές πρακτικές και φασιστικά ιδεολογήματα, είναι μια εγκληματική συμμορία θρασύδειλων ανθρωποειδών, με σαφή ιεραρχική δομή και δηλωμένη υποταγή στον αρχηγό Μιχαλολιάκο, που δρα με τη συγκάλυψη της κοινοβουλευτικής–κομματικής «νομιμότητας» και την ανοχή όλου του πολιτικού συστήματος.

Η «Πρωτοβουλία Πολιτών Βόλου ενάντια στην καύση των σκουπιδιών NO BURN», ως άνθρωποι και ελεύθεροι πολίτες αυτής της χώρας, στεκόμαστε απέναντι στους ναζί και στο φασιστικό μίσος! Δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στα τα της φασιστικής βίας!

Καλούμε όλους αύριο, Τετάρτη 7/10 στις 10.00 π.μ., έξω από τα Δικαστήρια του Βόλου.

Απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.

Να τσακίσουμε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά.

 

 

 

Η ΛΑΕ Μαγνησίας

Η είναι εγκληματική ναζιστική οργάνωση. Όλοι και όλες στην Πλατεία Ελευθερίας την Τετάρτη, 7-10-2020, στις 09:30 π.μ., για να απαιτήσουμε την καταδίκη της

Πέντε χρόνια μετά την έναρξη της δίκης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, ανακοινώνεται την Τετάρτη 7/10. η απόφαση του δικαστηρίου, που είτε 0α δώσει τέλος στην ασυλία που εξακολουθεί να απολαμβάνει μι την κάλυψη των ακροδεξιών στελεχών που βρίθουν μέσα στην , είτε θα δικαιωθεί το αντιφασιστικό κίνημα που ζητά την καταδίκη της ως εγκληματικής οργάνωσης.

Μέσα από ένα τεράστιο αποδεικτικό υλικό, τεκμηριώθηκε, με αδιάσειστο στοιχεία, ότι τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής έδρασαν με βάση με ένα κεντρικά οργανωμένο σχέδιο από τα στελέχη της οργάνωσης. Κάθε απόφαση που, ακολουθώντας την απαράδεκτη και κάθε άλλο παρά μη πολιτική ή αδέκαστη πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, θα περιορίζει της ευθύνες της και θα αφήνει περιθώριο να πέσουν στα μαλακά οι οργανωτές και καθοδηγητές των χιτλερικής έμπνευσης ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, θα συνιστά προκλητική δικαίωση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάντ Λουκμάν, της επίθεσης ενάντια στους Αιγύπτιους ψαράδες, των επιθέσεων ενάντια σε , σε εκατοντάδες πρόσφυγες μετανάστες και αντιφασίστες.

Ακόμα χειρότερα, μια ήπια για την Χρυσή Αυγή απόφαση θα συνιστά θεσμική εκτροπή, που θα ενισχύει τα ακροδεξιά και φασιστικά δεκανίκια του πολιτικού συστήματος:

Δεν ξεχνάμε ότι η Χρυσή Αυγή έδρασε με την κάλυψη καναλαρχών που την προβάλαν συστηματικά από τα πρώτο της βήματα και παρουσίαζαν την επιθετική ρατσιστική δράση της στον Άγιο Παντελεήμονα ως τάχα «δικαιολογημένη αντίδραση αγανακτισμένων κατοίκων. Ότι οι επιθέσεις ενάντια σε συνδέονταν με τον στόχο να πέσουν τα μεροκάματα στη Νίκαια και στο Πέραμα On οι επιθέσεις εναντία σε αντιφασίστες έγιναν για να επιβληθεί παρακρατικό καθεστώς τρομοκρατίας μετεμφυλιακού τύπου.

Θυμόμαστε καλά ότι οι καταγγελίες σε βάρος της Χρυσής Αυγής έμειναν για χρονιά στα αζήτητα. μέσα συρτάρια βουλευτών και υπουργών της ΝΔ. μέχρι την δολοφονία του Παύλου και την επίδειξη αυτονόμησης της X.Α. στην φασιστοσύναξη του Μελιγαλά.

Δεν μας διαφεύγει καθόλου ότι η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει μεγάλο μέρος της ρατσιστικής πολιτικής ατζέντας της Χρυσής Αυγής με την απόφαση της για ουσιαστική φυλάκιση των προσφύγων σε κέντρα κράτησης στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που έχουν καταστεί αποθήκες ψυχών, όπως επίσης δεν μας διαφεύγουν οι φωνές κορυφαίων στελεχών της για εγκλεισμό τους σε ξερονήσια και «αίμα στα σύνορα·. Ούτε ότι η κυβέρνηση συμμερίζεται τον ίδιο με την ΧΑ στόχο για γενικευμένη καταστολή, των διαδηλώσεων, φίμωση του συνδικαλιστικού κινήματος αφόρητη συρρίκνωση των πολιτικών ελευθεριών και προώθηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

Μας είναι προκλητικά αδιανόητο ότι πέντε μέρες πριν την έκδοση της δικαστικής απόφασης επιχειρήθηκε ο διορισμός στη Βουλή της Ελ. Ζαρούλια,  πρώην βουλευτή της ΧΑ και συζύγου του Μιχαλολιάκου.

Πέρα από τις ευθύνες της ΝΔ και της προηγούμενης συγκυβέρνησης, υπάρχουν και οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ, που λόγω της απαράδεκτης στάσης του στο προσφυγικό και της πολιτικής διαπλοκής της Χ.Α. με επιχειρηματικά συμφέροντα, δεν τόλμησε να συγκρουστεί μετωπικά με την ακροδεξιά και τον φασισμό.

Γνωρίζοντας ότι, όποια κι αν είναι απόφαση, ο αγώνας κατά του φασισμού και της ακροδεξιάς συνεχίζεται, να μην επιτρέψουμε στην εγκληματική Χ.Α. να ξανασηκώσει κεφάλι. Να μην της επιτρέψουμε συνεχίσει την εγκληματική/ναζιστική δράση της με επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τον ελληνικό λαό.

Δικαίωση στον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάντ Λουκμάν.

Δεν είναι αθώοι, είναι δολοφόνοι.

Όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις για να απαιτήσουμε την καταδίκη της εγκληματικής και ναζιστικής ΧΑ

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση