Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Για παράβαση καθήκοντος δικάζεται Αχ. Μπέος
Για παράβαση καθήκοντος δικάζεται Αχ. Μπέος

Για παράβαση καθήκοντος δικάζεται Αχ. Μπέος

 

Κτηγορούμενος ο   Αχ. Μπέος  μεθύριο Τετάρτη 17  Μαΐου, ο οποίος καλείται να δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος του 2015 (κατά τη θητεία του ως δημάρχου) , ενώ κατά τη σημερινή της η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα τη νομική του υποστήριξη.

Σύμφωνα με τη νομική υπηρεσία του Δήμου ο Αχ. Μπέος καλείται να  δικαστεί  ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, κατηγορούμενος για αδίκημα που του αποδίδεται  κατά την εν των καθηκόντων του  υπό τη ιδιότητα του δημάρχου Βόλου  και ως εκ τούτου νόμιμου εκπροσώπου του νομικού προσώπου του Δήμου Βόλου.

Ειδικότερα, κατηγορείται για το αδίκημα  της παράβασης καθήκοντος και συγκεκριμένα ότι «… με πρόθεση παρέβη τα καθήκοντα της υπηρεσίας του , με σκοπό  να προσπορίσει σε άλλους αλλά και στον εαυτό του παράνομο όφελος και ειδικότερα παρόλο που  εκ των διατάξεων της …κείμενης νομοθεσίας  ήταν υποχρεωμένος να συμμορφωθεί άμεσα με τις υπ' αρ. 1424/95764/29-6-2015, 1646/109088/16-7-2015 και 1804/117336/5-8-2016 αποφάσεις  του γενικού γραμματέα  Αποκεντρωμένης Διοίκησης , που ακύρωσαν τις υπ' αρ. 337/20-52015, 374/10-6-2015 και 425/22-6-2015  αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου αντιστοίχως, ο κατηγορούμενος παρέβη τη σχετική του υποχρέωση και αγνοώντας τες επιδεικτικά , προχώρησε στην παράνομη υλοποίηση των προαναφερθέντων αποφάσεων   του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, όπως αρχικώς είχε εξουσιοδοτηθεί…»

Να σημειωθεί  ότι ο Αχ. Μπέος δικάζεται μετά από ανώνυμη καταγγελία για την παράβαση καθήκοντος  σχετικά με την παραχώρηση  χρήσης χώρου για τη διεξ της επί 40 ετών θεσμοθετημένη εκδήλωσης «».

Επανάληψη του διαγωνισμού για τη του Δήμου Βόλου

 Εν τω μεταξύ, επαναπροκηρύσσεται με τους ίδιους όρους ο διαγωνισμός για παροχή υπηρεσιών ναυαγοσωστικής κάλυψης πολυσύχναστων παραλιών του Δήμου Βόλου έτους 2017, όπως αποφάσισε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή, καθώς ο μοναδικός υποψήφιος που συμμετείχε στον συνοπτικό διαγωνισμό κηρύχθηκε έκπτωτος. Η εταιρία αφήνει αιχμές για που δέχτηκαν ναυαγοσώστες τοπικά, για να μη συνεργαστούν μαζί της.

Σύμφωνα με έγγραφο του αναδόχου, που εδρεύει στη Ν. Σμύρνη προς τον Δήμο Βόλου, η εταιρία συμμετείχε στη διαδικασία με στόχο να παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες με ένα εύλογο κόστος για το Δήμο βόλου και τους δημότες.

Η εταιρία αναφέρει ότι το ανθρώπινο δυναμικό κατά 70% προερχόταν από την τοπική κοινωνία, αλλά το τελευταίο διάστημα, ενώ ζήτησε τις άδειες ς επαγγέλματος, πολλοί απ' αυτούς, επικαλούμενοι τη νέα νομοθεσία, ζήτησαν παρατάσεις.

«Διερευνώντας το θέμα διαπιστώσαμε ότι αρκετοί εξ αυτών δέχτηκαν απ' την τοπική κοινωνία, ώστε να μη συνεργαστούν μαζί μας. Δεδομένου ότι οι αδειοδοτημένοι ναυαγοσώστες έχουν συγκεκριμένο αριθμό και προκειμένου να μη βρεθούμε στο κέντρο διενέξεων ανθρώπων με τοπικά μικροσυμφέροντα, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας κοινοποιήσουμε την αδυναμία μας να σας προσκομίσουμε έγκαιρα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την κάλυψη του ανθρώπινου δυναμικού υλοποίησης του έργου», αναφέρει με έγγραφό της η εταιρία προς το Δήμο.

Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό αποσφράγισης οικονομικών προσφορών για την προμήθεια κάδων μηχανικής αποκομιδής. Από τους τρεις αναδόχους, που έλαβαν μέρος στον συνοπτικό διαγωνισμό, την οικονομικότερη προσφορά κατέθεσε ο ένας, αντί 52.374,50 €.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση