Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Φυλάκιση έξι μηνών με 2ετή αναστολή στον πρώην αντιδήμαρχο Ηλ. Ξηρακιά
Φυλάκιση έξι μηνών με 2ετή αναστολή στον πρώην αντιδήμαρχο Ηλ. Ξηρακιά

Φυλάκιση έξι μηνών με 2ετή αναστολή στον πρώην αντιδήμαρχο Ηλ. Ξηρακιά

Φυλάκιση έξι μηνών με 2ετή στον πρώην αντιδήμαρχο Ηλ. Ξηρακιά επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για τη σε δικαιούχους εργαζόμενους του Δήμου, του ΔΟΕΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και της ΔΕΥΑΜΒ για το πρώτο εννεάμηνο του 2013.

Αναφερόμενος στην απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, ο πρώην αντιδήμαρχος, Ηλίας Ξηρακιάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Σεβαστή μεν, αλλά είναι εντελώς άδικη και ακατανόητη η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου που με καταδίκασε, σε δεύτερο βαθμό, σε έξι μήνες με 2ετή , επειδή, δήθεν, ήμουν υπεύθυνος, ως , για το γεγονός ότι δεν χορηγήθηκε γάλα σε δικαιούχους εργαζόμενους του Δήμου, του ΔΟΕΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και της ΔΕΥΑΜΒ για το πρώτο εννεάμηνο του 2013.

Και είναι εντελώς άδικη και ακατανόητη η απόφαση, γιατί δεν έλαβε υπόψη της:

α/ Ότι η δημοτική αρχή είχε δεσμεύσει εγκαίρως τη σχετική πίστωση, η υπηρεσία είχε κινήσει κανονικά τη διαδικασία του διαγωνισμού για την προμήθεια γάλακτος, λήφθηκαν οι απαιτούμενες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά ο διαγωνισμός δεν ολοκληρώθηκε για λόγους που δεν αφορούν τη δημοτική αρχή και εμένα προσωπικά.

β/ Για τον λόγο αυτό, στις 30-12-2013, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να αποδώσει σε χρήμα την αξία του γάλακτος στους δικαιούχους για το πρώτο εννεάμηνο του 2013. Η απόφαση αυτή ακυρώθηκε στις 7-2-2014 από την Διοίκηση, για λόγους που μόνο εκείνη γνωρίζει.

Στις 26-3-2014, η προηγούμενη δημοτική αρχή προσέφυγε στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152. Η Ειδική Επιτροπή απέστειλε στον Δήμο, με ημερομηνία 30-10-2014, την ομόφωνη απόφασή της, με την οποία έκανε δεκτή την προσφυγή, ακύρωσε την απόφαση της ς και επικύρωσε τη νομιμότητα της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Δυστυχώς, στη συνέχεια, η απόφαση της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 καταχωνιάστηκε σε κάποια συρτάρια, με την ανοχή(;) της δημοτικής αρχής και των καταγγελλόντων συνδικαλιστών, για να αποκαλυφθεί από μένα δύο ολόκληρα χρόνια μετά, όταν αναζητούσα στοιχεία για την εκδίκαση της υπόθεσης.

γ/ Επειδή η αδυναμία της υπηρεσίας να ολοκληρώσει τον διαγωνισμό οφειλόταν κυρίως στις διαρκείς της νομοθεσίας την πρώτη περίοδο εφαρμογής του «Καλλι» και επειδή αν προβλήματα υπήρξαν σε όλους τους Δήμους της χώρας, με εδική διάταξη στον πρόσφατο Ν.4483/2017 το θέμα ρυθμίστηκε νομοθετικά. Συγκεκριμένα, προβλέφθηκε ότι τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και το γάλα των ετών 2012, 2013, 2014, 2015 και 2016, που δεν έχουν χορηγηθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του νόμου, αποτιμώνται σε χρήμα και αποδίδονται στους δικαιούχους εργαζομένους.

Ήδη στον Δήμο Βόλου έχει κινηθεί η διαδικασία για την απόδοση των χρημάτων στους δικαιούχους και για το συγκεκριμένο εννεάμηνο, αφού από την προηγούμενη δημοτική αρχή είχαν ικανοποιηθεί όλες οι προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι όχι μόνο πρόθεση δεν υπήρχε εκ μέρους μου και εκ μέρους της προηγούμενης δημοτικής αρχής για τη μη χορήγηση του γάλακτος, αλλά ούτε καν τυπική παράλειψη που να με βαρύνει προσωπικά. Όλα αυτά εξηγήθηκαν στο Δικαστήριο, αλλά δυστυχώς δεν πείστηκε.».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση