Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Φυλάκιση έξι μηνών με 2ετή αναστολή στον πρώην αντιδήμαρχο Ηλ. Ξηρακιά
Φυλάκιση έξι μηνών με 2ετή αναστολή στον πρώην αντιδήμαρχο Ηλ. Ξηρακιά

Φυλάκιση έξι μηνών με 2ετή αναστολή στον πρώην αντιδήμαρχο Ηλ. Ξηρακιά

Φυλάκιση έξι μηνών με 2ετή αναστολή στον πρώην αντιδήμαρχο Ηλ. Ξηρακιά επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για τη μη χορήγηση γάλακτος σε δικαιούχους εργαζόμενους του Δήμου, του ΔΟΕΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και της ΔΕΥΑΜΒ για το πρώτο εννεάμηνο του 2013.

Αναφερόμενος στην απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, ο πρώην αντιδήμαρχος, Ηλίας Ξηρακιάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Σεβαστή μεν, αλλά είναι εντελώς άδικη και ακατανόητη η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου που με καταδίκασε, σε δεύτερο βαθμό, σε έξι μήνες φυλάκιση με 2ετή αναστολή, επειδή, δήθεν, ήμουν υπεύθυνος, ως αντιδήμαρχος Οικονομικών, για το γεγονός ότι δεν χορηγήθηκε σε δικαιούχους εργαζόμενους του Δήμου, του ΔΟΕΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και της ΔΕΥΑΜΒ για το πρώτο εννεάμηνο του 2013.

Και είναι εντελώς άδικη και ακατανόητη η απόφαση, γιατί δεν έλαβε υπόψη της:

α/ Ότι η είχε δεσμεύσει εγκαίρως τη σχετική πίστωση, η υπηρεσία είχε κινήσει κανονικά τη διαδικασία του διαγωνισμού για την προμήθεια γάλακτος, λήφθηκαν οι απαιτούμενες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά ο διαγωνισμός δεν ολοκληρώθηκε για λόγους που δεν αφορούν τη και εμένα προσωπικά.

β/ Για τον λόγο αυτό, στις 30-12-2013, το αποφάσισε ομόφωνα να αποδώσει σε χρήμα την αξία του γάλακτος στους δικαιούχους για το πρώτο εννεάμηνο του 2013. Η απόφαση αυτή ακυρώθηκε στις 7-2-2014 από την , για λόγους που μόνο εκείνη γνωρίζει.

Στις 26-3-2014, η προηγούμενη προσέφυγε στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152. Η Ειδική Επιτροπή απέστειλε στον Δήμο, με ημερομηνία 30-10-2014, την ομόφωνη απόφασή της, με την οποία έκανε δεκτή την προσφυγή, ακύρωσε την απόφαση της Αποκεντρωμένης και επικύρωσε τη νομιμότητα της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Δυστυχώς, στη συνέχεια, η απόφαση της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 καταχωνιάστηκε σε κάποια συρτάρια, με την ανοχή(;) της δημοτικής αρχής και των καταγγελλόντων συνδικαλιστών, για να αποκαλυφθεί από μένα δύο ολόκληρα χρόνια μετά, όταν αναζητούσα στοιχεία για την εκδίκαση της υπόθεσης.

/ Επειδή η αδυναμία της υπηρεσίας να ολοκληρώσει τον διαγωνισμό οφειλόταν κυρίως στις διαρκείς αλλαγές της νομοθεσίας την πρώτη περίοδο εφαρμογής του «Καλλικράτη» και επειδή ανάλογα προβλήματα υπήρξαν σε όλους τους Δήμους της χώρας, με εδική διάταξη στον πρόσφατο Ν.4483/2017 το θέμα ρυθμίστηκε νομοθετικά. Συγκεκριμένα, προβλέφθηκε ότι τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και το των ετών 2012, 2013, 2014, 2015 και , που δεν έχουν χορηγηθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του νόμου, αποτιμώνται σε χρήμα και αποδίδονται στους δικαιούχους εργαζομένους.

Ήδη στον έχει κινηθεί η διαδικασία για την απόδοση των χρημάτων στους δικαιούχους και για το συγκεκριμένο εννεάμηνο, αφού από την προηγούμενη δημοτική αρχή είχαν ικανοποιηθεί όλες οι προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι όχι μόνο πρόθεση δεν υπήρχε εκ μέρους μου και εκ μέρους της προηγούμενης δημοτικής αρχής για τη μη χορήγηση του γάλακτος, αλλά ούτε καν τυπική παράλειψη που να με βαρύνει προσωπικά. Όλα αυτά εξηγήθηκαν στο Δικαστήριο, αλλά δυστυχώς δεν πείστηκε.».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #ξυλοδαρμός Πακιστανού στα Κανάλια #ξυλοδαρμός - https://t.co/qJU2pYVhT3 -

  • Έργα οδικής ασφάλειας σε περιοχές του Βόλου #έργαοδικήςασφάλειας - https://t.co/NKSIuVxnTo -

  • Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας αποκτά ο Δήμος Αλοννήσου #ΔήμοςΑλοννήσου - https://t.co/jor6ECiQtV -

"Αλιεύοντας" την είδηση