Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Ερώτηση Ζέττας Μακρή για τους δικηγόρους
Ερώτηση Ζέττας Μακρή για τους δικηγόρους

Ερώτηση Ζέττας Μακρή για τους δικηγόρους

Την  έντονη ανησυχία των δικηγόρων και των ασκουμένων μετέφερε στη Βουλή, με ερώτησή της, η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης ς περιφερειών και ς Μαγνησίας . Ανησυχία αλλά και προβληματισμό που αποτυπώθηκε στις συνεδριάσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων, καθώς, δημόσιες δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων είχαν δημιουργήσει, βασίμως, την πεποίθηση ότι και η τάξη αυτή – των δικηγόρων και των ασκουμένων-, που αποτελείται, κατά συντριπτική πλειοψηφία, από αυτοαπασχολούμε, θα ενταχθεί στη ρύθμιση της καταβολής ς, ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ.

Η με, κρατική , της λειτουργίας των δικαστηρίων, των υποθηκοφυλακείων, των κτηματολογικών γραφείων, η των δικαστικών επιμελητών από τα καθήκοντά τους, η υπολειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών, η απαγόρευση μετακινήσεων των πολιτών έχουν, ως , την περαιτέρω επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών των δικηγόρων. Να σημειωθεί ότι ο κλάδος έχει πληγεί από την δεκαετή κρίση, την υπερφορολόγησή του και την υπέρμετρη ασφαλιστική επιβάρυνση.

Επιτακτικό, συνεπώς, αλλά και απολύτως επιβεβλημένο, είναι να εξετασθεί από τα συναρμόδια υπουργεία το αίτημα του δικηγορικού κόσμου να συμπεριληφθεί στην ευνοϊκή ρύθμιση της καταβολής της, ύψους 800 ευρώ, ς, ειδικού σκοπού.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση