Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Ερώτηση Ζέττας Μακρή για τους δικηγόρους
Ερώτηση Ζέττας Μακρή για τους δικηγόρους

Ερώτηση Ζέττας Μακρή για τους δικηγόρους

Την  έντονη νησυχί των δικηγόρων και των ασκουμένων μετέφερε στη Βουλή, με ερώτησή της, η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και ς . Ανησυχία αλλά και προβληματισμό που αποτυπώθηκε στις συνεδριάσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων, καθώς, δημόσιες δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων είχαν δημιουργήσει, βασίμως, την πεποίθηση ότι και η τάξη αυτή – των δικηγόρων και των ασκουμένων-, που αποτελείται, κατά συντριπτική πλειοψηφία, από αυτοαπασχολούμε, θα ενταχθεί στη ρύθμιση της καταβολής αποζημίωσης, ειδικού σκοπού, ύψους .

Η με, κρατική απόφαση, της λειτουργίας των δικαστηρίων, των υποθηκοφυλακείων, των κτηματολογικών γραφείων, η αποχή των δικαστικών επιμελητών από τα καθήκοντά τους, η υπολειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών, η απαγόρευση μετακινήσεων των πολιτών έχουν, ως αποτέλεσμα, την περαιτέρω επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών των δικηγόρων. Να σημειωθεί ότι ο κλάδος έχει πληγεί από την δεκαετή , την υπερφορολόγησή του και την υπέρμετρη ασφαλιστική επιβάρυνση.

Επιτακτικό, συνεπώς, αλλά και απολύτως επιβεβλημένο, είναι να εξετασθεί από τα συναρμόδια υπουργεία το αίτημα του δικηγορικού κόσμου να συμπεριληφθεί στην ευνοϊκή ρύθμιση της καταβολής της, ύψους , αποζημίωσης, ειδικού σκοπού.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση