Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Ερώτηση Ζέττας Μακρή για τους δικηγόρους
Ερώτηση Ζέττας Μακρή για τους δικηγόρους

Ερώτηση Ζέττας Μακρή για τους δικηγόρους

Την  έντονη νησυχί των δικηγόρων και των ασκουμένων μετέφερε στη Βουλή, με ερώτησή της, η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή. Ανησυχία αλλά και προβληματισμό που αποτυπώθηκε στις συνεδριάσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων, καθώς, δημόσιες δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων είχαν δημιουργήσει, βασίμως, την πεποίθηση ότι και η τάξη αυτή – των δικηγόρων και των ασκουμένων-, που αποτελείται, κατά συντριπτική πλειοψηφία, από αυτοαπασχολούμενους, θα ενταχθεί στη της καταβολής ς, ειδικού σκοπού, ύψους .

Η με, κρατική απόφαση, αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων, των υποθηκοφυλακείων, των κτηματολογικών γραφείων, η των δικαστικών επιμελητών από τα καθήκοντά τους, η υπολειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών, η απαγόρευση μετακινήσεων των πολιτών έχουν, ως αποτέλεσμα, την περαιτέρω επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών των δικηγόρων. α σημειωθεί ότι ο κλάδος έχει πληγεί από την δεκαετή κρίση, την υπερφορολόγησή του και την υπέρμετρη ασφαλιστική επιβάρυνση.

Επιτακτικό, συνεπώς, αλλά και απολύτως επιβεβλημένο, είναι να εξετασθεί από τα συναρμόδια υπουργεία το αίτημα του δικηγορικού κόσμου να συμπεριληφθεί στην ευνοϊκή της καταβολής της, ύψους , ς, ειδικού σκοπού.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση