Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Ερώτηση Ζέττας Μακρή για τους δικηγόρους
Ερώτηση Ζέττας Μακρή για τους δικηγόρους

Ερώτηση Ζέττας Μακρή για τους δικηγόρους

Την  έντονη ανησυχία των δικηγόρων και των ασκουμένων μετέφερε στη Βουλή, με ερώτησή της, η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή. Ανησυχία αλλά και προβληματισμό που αποτυπώθηκε στις συνεδριάσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων, καθώς, δημόσιες δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων είχαν δημιουργήσει, βασίμως, την πεποίθηση ότι και η τάξη αυτή – των δικηγόρων και των ασκουμένων-, που αποτελείται, κατά συντριπτική πλειοψηφία, από αυτοαπασχολούμενους, θα ενταχθεί στη ρύθμιση της καταβολής αποζημίωσης, ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ.

Η με, κρατική απόφαση, αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων, των υποθηκοφυλακείων, των κτηματολογικών γραφείων, η αποχή των δικαστικών επιμελητών από τα καθήκοντά τους, η υπολειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών, η απαγόρευση μετακινήσεων των πολιτών έχουν, ως αποτέλεσμα, την περαιτέρω επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών των δικηγόρων. Να σημειωθεί ότι ο κλάδος έχει πληγεί από την δεκαετή κρίση, την υπερφορολόγησή του και την υπέρμετρη ασφαλιστική επιβάρυνση.

Επιτακτικό, συνεπώς, αλλά και απολύτως επιβεβλημένο, είναι να εξετασθεί από τα συναρμόδια υπουργεία το αίτημα του δικηγορικού κόσμου να συμπεριληφθεί στην ευνοϊκή ρύθμιση της καταβολής της, ύψους 800 ευρώ, αποζημίωσης, ειδικού σκοπού.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μιχ. Χρυσοχοΐδης: Δεν θα ισχύσουν επιπλέον έκτακτα μέτρα στη Μαγνησία - https://t.co/9Gf2odbX0c -

  • Παράταση συμφωνητικών μίσθωσης για δύο έτη με τα ισχύοντα ποσά - https://t.co/oejLG7UGgc -

  • Ολοκληρώθηκε η εγγραφή στο ηλεκτρονικό μητρώο της Γ. Γ. Αθλητισμού - https://t.co/h9ajbCPMdd -

"Αλιεύοντας" την είδηση