Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Επτά άτομα σε δίκη για μίζες σε εξοπλιστικό πρόγραμμα
Επτά άτομα σε δίκη για μίζες σε εξοπλιστικό πρόγραμμα

Επτά άτομα σε δίκη για μίζες σε εξοπλιστικό πρόγραμμα

Σε προτείνει να παραπεμφθούν επτά από τους συνολικά έντεκα κατηγορουμέ στην υπόθεση με τις απο την προμήθεια των αυτοκινουμένων πυροβόλων PzH της εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann (KMW), ο Εφετών κ. Παντελής Στραγάλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός  προτείνει ότι δεν πρέπει να παραπεμφθούν η σύζυγος και ο γιος του Αντώνη Κάντα, που διετέλεσε αναπληρωτής διευθυντής  Εξοπλισμών στο υπουργείο ς Άμυνας στις αρχές της δεκαετίας του 2000,

καθώς δεν προκύπτουν σχετικές ενδείξεις, ενώ στο απυρόβλητο μένουν ο Ολαφ Εσλερ, πρώην αρόεδρος της κατασκευάστριας εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann, και ο ελληνοελβετός τραπεζίτης Φάνης Λυγινός, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν διεθνή εντάλματα σύλληψης. Αμφότεροι δεν εμφανίστηκαν ενώπιον των ανακριτικών αρχών για να απολογηθούν, του ανακριτή Διαφθοράς κ. ικόλαου Τσιρώνη,  και του επίκουρου ανακριτή κ. Χριστόφορου Μάρκου.

Μεταξύ αυτών που παραπέμπονται – σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση είναι ο Αντώνης Κάντας, ο Σπύρος Μεταξάς, , και ο γαλλοελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Οσβαλντ, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος από τον Απρίλιο του 2015.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση