Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Επιστολή Γιώργου Καλτσογιάννη στον υπουργό Δικαιοσύνης
Επιστολή Γιώργου Καλτσογιάννη στον υπουργό Δικαιοσύνης

Επιστολή Γιώργου Καλτσογιάννη στον υπουργό Δικαιοσύνης

Η ταχύτατη αντίδραση της Ελληνικής Κυβέρνησης και η άμεση λήψη μέτρων ενάντια στη διασπορά του Covid 19 είχε ως αποτέλεσμα να αναδειχθεί η χώρα και οι πολίτες πρωταθλητές υπευθυνότητας, αποτελεσματικότητας και να καταστεί η Ελλάδα ένας από τους πιο δημοφιλείς και ασφαλείς προορισμούς για τους επόμενους δύσκολους μήνες.

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης σειρά μέτρων λήφθηκαν για να σταθεί όρθια και η Δικαιοσύνη που ούτως ή άλλως αποτελεί τον έναν από τους τρεις πυλώνες της Δημοκρατίας.

Ενόψει της πλήρους επαναλειτουργίας των δικαστηρίων της χώρας και δεδομένης της ορθής παράτασης του δικαστικού έτους πέραν της 1-7-2020 η πρόβλεψη άμεσης κατάθεσης δικογράφων είναι επιβεβλημένη λαμβανομένου υπ΄ όψιν του προαπαιτούμενου χρόνου 30 ημερών στις περισσότερες περιπτώσεις για επίδοση στους αντιδίκους.

Επειδή μάλιστα πρόκειται να προσδιοριστούν νέες δικάσιμοι εντός του Ιουλίου επιβεβλημένο είναι να προσδιορισθούν κατά προτεραιότητα οι ματαιωθείσες υποθέσεις της περιόδου αναστολής των δικαστηρίων.

Η ΚΥΑ που εκκρεμεί για την δεύτερη φάση λειτουργίας των δικαστηρίων σε συνδυασμό με την υπομονή και απόλυτη ατομική και κοινωνική ευθύνη που επέδειξαν και επιδεικνύουν όλο αυτό το διάστημα οι παράγοντες της δικαιοσύνης (δικηγόροι, δικαστές, δικαστικοί υπάλληλοι) αποτελούν εχέγγυα επανόδου στην κανονικότητα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τελευταίο ψάρεμα για 58χρονο στο Λεφόκαστρο - https://t.co/B7RXEJBrP5 -

  • Κρούσματα κορωνοϊού στο Άγιον Όρος - https://t.co/WZTix3yjcO -

  • Κορωνοϊός: Αυξήθηκαν στους 78 οι ασθενείς στις ΜΕΘ, επτά ακόμη νεκροί - https://t.co/ju3SHelYy5 -

"Αλιεύοντας" την είδηση