Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Ένοχος κρίθηκε ο Γ. Καρατζαφέρης για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον της Μ. Χρυσοβελώνη
Ένοχος κρίθηκε ο Γ. Καρατζαφέρης για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον της Μ. Χρυσοβελώνη

Ένοχος κρίθηκε ο Γ. Καρατζαφέρης για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον της Μ. Χρυσοβελώνη

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών με στις 12/12 καταδίκασε τον πρόεδρο του κόμματος Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ) και δημοσιογράφο, Γ. Καρατζαφέρη, σε ποινή διετούς ς με αναστολή και χρηματικό 5.000 , αφού τον έκρινε ένοχο για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης κατ' εξακολούθηση, το οποίο είχε διαπράξει πριν πέντε περίπου χρόνια, εναντίον της τότε βουλευτή και νυν υφυπουργού Εσωτερικών Μ. .

 

Στην αδικοπραξία προέβη – όπως παραδέχτηκε – διότι είχε ενοχληθεί από έλεγχο που ασκούσε η τότε για την επέκταση της τηλεοπτικής ς του σταθμού του από την τότε κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά και για το αμφισβητούμενο δικαίωμα συμμετοχής συνεργάτιδας του σε διοικητικό συμβούλιο φορέα.

Συγκεκριμένα, σε εκπομπές που έκανε ο ίδιος σε κανάλι ιδιοκτησίας του, είχε διαδώσει συκοφαντικές πληροφορίες σχετικά με την ακεραιότητα του χαρακτήρα της   Μ. και ειδικότερα, για τον τρόπο ς του επαγγέλματός της ως δικηγόρου στην .

Από την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι όσα είχε αναφέρει ο Γ. Καρατζαφέρης ήταν αναληθή και ότι τα διέδιδε, ενώ ο ίδιος γνώριζε ότι ήταν αναληθή και πως θα την πλήξουν πολιτικά και επαγγελματικά.

Αυτά τουλάχιστον ανέφερε ο Εισαγγελέας της έδρας, χωρίς να αναγνωρίσει κανένα απολύτως ελαφρυντικό που πρότεινε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου.

Με την εισαγγελική πρόταση συντάχθηκε το δικαστήριο επιβάλλοντας την προαναφερόμενη ποινή.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση