Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΣΠΟΡ / Ένοχοι τέσσερις για ξυλοδαρμό διαιτητή
Ένοχοι  τέσσερις για ξυλοδαρμό διαιτητή

Ένοχοι τέσσερις για ξυλοδαρμό διαιτητή

Ένοχους έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και τους τέσσερις κατηγορούμενους για τις βίας κατά τη διάρκεια του αγώνα Πανιωνίου-Πρωτεσιλάου Πτελεού το Δεκέμβριο του 2009. Στους τρεις επέβαλλε φυλάκισης 10 μηνών και χρηματική 200 /έκαστο και στον τέταρτο, που ζήτησε συγνώμη από τον διαιτητή που ξυλοκοπήθηκε, φυλάκισης έξι μηνών και χρηματική 150 .

Οι ποινές είναι μικρότερες από τις πρωτόδικες σύμφωνα με τις οποίες ο καθένας από τους κατηγορούμενους είχε καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης ενός έτους και 1.000 χρηματική ποινή.

Στον ποδοασφαρικό αγώνα πρωταθλήματος της Α’ΕΠΣΘ, στο 92ο λεπτό- σύμφωνα με τη -μετά την κόκκινη κάρτα που έδειξε ο σε έναν ποδοσφαιριστή του Πρωτεσιλάου, προκλήθηκε επεισόδιο με τον διαιτητή να ξυλοκοπείται από τους τέσσερις κατηγορούμενους και να οδηγείται στο Νοσοκομείο με τραύματα στο και σε όλο του το σώμα.

Σύμφωνα με τους μάρτυρες κατηγορίας στα επεισόδια πρωτοστάτησαν οι τέσσερις κατηγορούμενοι, όπως καταγράφηκε και στο φύλλο αγώνα που συντάχθηκε την , ενώ οι κατηγορούμενοι τιμωρήθηκαν πειθαρχικά και η ομάδα τους επίσης.

Τόνισαν ότι όλοι ήταν παρόντες και κοντά στα επεισόδια που μπορεί να κράτησαν ελάχιστο χρονικό διάστημα (από μισό λεπτό έως δύο λεπτά ισχυρίστηκαν) όμως περιέγραψαν με ακρίβεια πως οι κατηγορούμενοι χτύπησαν τον διαιτητή.

Ο μάρτυρας υπεράσπισης έπεσε σε αντιφάσεις αναφορικά με την πρωτόδικη μαρτυρία του, ενώ σημειώνεται ότι δεν είχε κληθεί ως αυτόπτης μάρτυρας από την αστυνομία.

Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα γιατί ο μάρτυρας επέμεινε ότι δεν έγιναν τα επεισόδια όπως περιγράφηκαν και ότι δεν ξυλοκοπήθηκε ο διαιτητής, ενώ πρωτόδικα έλεγε ότι “κάτι έγινε, κάτι μπουνιές κάτι κλωτσιές έπεσαν”. Επιπλέον δεν γνώριζε τι σημαίνει η λέξη σύρραξη, που χρησιμοποιούσε και του την εξήγησε ο πρόεδρος.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι έδειραν τον διαιτητή και επισήμαναν ότι ήταν μακριά από το περιστατικό και ότι και οι μάρτυρες κατηγορίας, εκ των οποίων οι δύο επόπτες του αγώνα στεκόντουσαν μακριά και δεν μπορούσαν να ξεχωρίσουν τι ακριβώς συνέβη.

Επιπλέον ο ένας από τους κατηγορούμενους, αυτός που έλαβε τη μικρότερη ποινή, επισήμανε ότι όταν πήγε στο Νοσοκομείο μαζί με τον αρχηγό της ομάδας για να ζητήσουν συγνώμη για τα επεισόδια,δεν γνώριζε ότι ο διαιτητής τον κατηγορούσε ότι τον έδειρε.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Λαϊκό #συλλαλητήριο στο Βόλο #συλλαλητήριο - https://t.co/UBlyJeIvr4 -

  • Καλλιεργούσε δενδρύλλιο κάνναβης #δενδρύλλιοκάνναβης - https://t.co/di7qP0nIJy -

  • Μερική κατάργηση της μάσκας από σήμερα #κατάργησητηςμάσκας - https://t.co/x4IGg4Qh2z -

"Αλιεύοντας" την είδηση