Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Ένας χρόνος φυλακή σε δύο Ρομά για διαρρήξεις στο Βόλο
Ένας χρόνος φυλακή σε δύο Ρομά για διαρρήξεις στο Βόλο

Ένας χρόνος φυλακή σε δύο Ρομά για διαρρήξεις στο Βόλο

“Καμπάνα” 12 μηνών με τριετή και με δικαίωμα άσκησης έφεσης “έφαγαν” δύο νεαροί Ρομά από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, οι οποίοι διέρρηξαν δύο α στη πόλη αφαιρώντας πολύτιμα αντικείμενα.

Πιο συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2016 οι Ρομά, που τότε ήταν ανήλικοι (16 ετών ο ένας και ο άλλος 18 ετών, χωρίς να τα έχει συμπληρώσει), κατηγορούνταν ότι διέρρηξαν την κύρια είσοδο μιας ς στο Βόλο και αφαίρεσαν ένα .

Στη συνέχεια μπήκαν σε διώροφη κατοικία αρπάζοντας χρυσαφικά και αποχώρησαν. Οι ιδιοκτήτες ειδοποίησαν την αστυνομία και στην έρευνα που έγινε εντοπίστηκε υλικό από παρακείμενες κάμερες, όπου φαίνονταν τα πρόσωπα των δραστών.

Οι Ρομά δεν παρουσιάστηκαν στο και έτσι δεν υπέβαλαν έφεση, ενώ καταδικάστηκαν σε 12 μήνες με τριετή .

Καταδίκες για του κ.ο.κ 

“Βροχή” έπεσαν χθες οι καταδίκες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για των διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Το ένα τρίτο των υποθέσεων που εκδικάστηκαν χθες αφορούσαν περιπτώσεις οδήγησης υπό την επήρεια , απουσίας διπλώματος κ.α.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 59 υποθέσεις του πινακίου, υπήρξαν 19 καταδίκες που είχαν να κάνουν με τέτοια παραπτώματα, ενώ εκδόθηκαν και 9 αθωωτικές αποφάσεις, κάτι που δείχνει ότι αρκετοί είναι αυτοί που δεν δείχνουν την απαραίτητη συμμόρφωση, όταν κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση