Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Ένας χρόνος φυλακή σε δύο Ρομά για διαρρήξεις στο Βόλο
Ένας χρόνος φυλακή σε δύο Ρομά για διαρρήξεις στο Βόλο

Ένας χρόνος φυλακή σε δύο Ρομά για διαρρήξεις στο Βόλο

“Καμπάνα” 12 μηνών με τριετή αναστολή και με δικαίωμα άσκησης έφεσης “έφαγαν” δύο νεαροί Ρομά από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, οι οποίοι διέρρηξαν δύο σπίτια στη πόλη αφαιρώντας πολύτιμα αντικείμενα.

Πιο συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2016 οι Ρομά, που τότε ήταν ανήλικοι (16 ετών ο ένας και ο άλλος 18 ετών, χωρίς να τα έχει συμπληρώσει), κατηγορούνταν ότι διέρρηξαν την κύρια είσοδο μιας μονοκατοικίας στο Βόλο και αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο.

Στη συνέχεια μπήκαν σε διώροφη κατοικία αρπάζοντας χρυσαφικά και αποχώρησαν. Οι ιδιοκτήτες ειδοποίησαν την αστυνομία και στην έρευνα που έγινε εντοπίστηκε υλικό από παρακείμενες κάμερες, όπου φαίνονταν τα πρόσωπα των δραστών.

Οι Ρομά δεν παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο και έτσι δεν υπέβαλαν έφεση, ενώ καταδικάστηκαν σε 12 μήνες φυλακή με τριετή αναστολή.

Καταδίκες για παράβαση του κ.ο.κ 

“Βροχή” έπεσαν χθες οι καταδίκες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για παράβαση των διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Το ένα τρίτο των υποθέσεων που εκδικάστηκαν χθες αφορούσαν περιπτώσεις οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, απουσίας διπλώματος κ.α.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 59 υποθέσεις του πινακίου, υπήρξαν 19 καταδίκες που είχαν να κάνουν με τέτοια παραπτώματα, ενώ εκδόθηκαν και 9 αθωωτικές αποφάσεις, κάτι που δείχνει ότι αρκετοί είναι αυτοί που δεν δείχνουν την απαραίτητη συμμόρφωση, όταν κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η Αργυρώ Παπανικολάου στον Ολυμπιακό Βόλου - https://t.co/RT7bxavPo6 -

  • Τέσσερα τηλεσκόπια στους μαθητές του διαγωνισμού αστρονομίας - https://t.co/y11jo4t9I0 -

  • Διακριβώθηκε εγκληματική ομάδα για απάτη επιχειρήσεων - https://t.co/8oKaQ9yk2N -

"Αλιεύοντας" την είδηση