Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ένας χρόνος φυλακή για 42χρονο που παρουσιάζονταν ως πλούσιος επιχειρηματίας
Ένας χρόνος φυλακή για 42χρονο που παρουσιάζονταν ως πλούσιος επιχειρηματίας

Ένας χρόνος φυλακή για 42χρονο που παρουσιάζονταν ως πλούσιος επιχειρηματίας

Σε 12 μήνες φυλάκιση για απάτη με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε προχθές από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου 42χρονος Λαρισαίος, ενώ αθώα κρίθηκε η 55χρονη Αθηναία συγκατηγορούμενη του, σε δεύτερο βαθμό, καθώς πρωτόδικα τους είχε επιβληθεί ποινή δύο ετών στον καθένα.

Ο 42χρονος κατηγορούνταν πως εξαπάτησε μια 45χρονη κάτοικο Αθήνας, που διατηρούσε ξενώνα χωρητικότητας λίγων δωματίων σε περιοχή του Ανατολικού Πηλίου, πείθοντας την να του νοικιάσει το χώρο, προκειμένου να τον εκμεταλλευτεί δίδοντας της και το αντίστοιχο ενοίκιο.

Αναλυτικά ο άνδρας επισκεπτόταν αρχικά ως πελάτης τον ξενώνα με αποτέλεσμα να γνωριστεί με την 45χρονη ιδιοκτήτρια και σύμφωνα με το κατηγορητήριο επέμενε φορτικά να του τον νοικιάσει, αφού ο ίδιος γνώριζε από ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, εκμεταλλευόμενος, όπως είπε για να τη πείσει, ακριβή ξενοδοχειακή μονάδα στην Οία της Σαντορίνης.

Της έλεγε πως σε περίπτωση που δεχόταν την πρόταση του, εκτός από το όφελος που θα προέκυπτε από τα μισθώματα, θα προχωρούσε σε εργασίες βελτίωσης του χώρου, όπως προσθήκες στο εσωτερικό του, ενώ σκόπευε να αναγείρει και τρίτο κτίριο, για το οποίο υπήρχε, η απαραίτητη άδεια ανέγερσης και όλα αυτά με δικά του έξοδα, μιας και διέθετε οικονομική ευρωστία.

Μάλιστα για να στηρίξει τον παραπάνω ισχυρισμό, είπε στη 45χρονη ότι είναι κάτοχος τραπεζικών λογαριασμών ύψους 200.000€ σε τράπεζες της ς, ενώ οδηγεί και ακριβό μάρκας Πόρσε Καγιέν.

Επιπλέον ανέφερε πως παλαιότερα είχε μπαρ στη Λάρισα, μαζί με φίλο του, ο οποίος τον εξαπάτησε με αποτέλεσμα να χάσει την επιχείρηση του, αλλά πλέον δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο νησί της Ίου.

Τελικά έπεισε τη γυναίκα και υπέγραψαν συμφωνητικό στις 2012, για μίσθωμα διάρκειας τεσσάρων μηνών προς 2.750€ το μήνα, παρουσιαζόμενος στη συνάντηση με την 55χρονη, την οποία και σύστησε ψευδώς ως σύζυγο του, που μάλιστα είχαν και ένα .

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όπως αποδείχθηκε ο 42χρονος δεν είχε μπαρ στην Ίο, αλλά εργαζόταν ως σε μαγαζί του εν λόγω Κυκλαδίτικου νησιού, το οποίο και εγκατέλειψε κρυφά, αφήνοντας όλα του τα προσωπικά αντικείμενα – μέχρι και το διαβατήριο- στο δωμάτιο που διέμενε, έχοντας δημιουργήσει μεγάλα χρέη που ξεπερνούσαν τα 10.000€.

Παράλληλα στη Σαντορίνη δήλωνε πως διεύθυνε ξενοδοχείο, αλλά και από εκεί αποχώρησε κρυφά, αφήνοντας χρέος 4.000€.

Ο άνδρας κατηγορούνταν προχθές ότι τέλεσε την απάτη σε βάρος της 45χρονης για να αποκομίσει όφελος και συγκεκριμένα ύψους 14.198€ που προέρχονταν από τα μισθώματα Ιουλίου -Οκτωβρίου 2012 τα οποία και δεν κατέβαλε.

Ακόμα της τάξης των 6.455€ που προέρχονταν από χρέη που δημιούργησε στο όνομα της εταιρίας της παθούσης και 6.875€ από την για την απροειδοποίητη εγκατάλειψη του ξενώνα.

Η 55χρονη που τελικά αθωώθηκε, κατηγορούνταν για άμεση συνδρομή στην απάτη.

Στην απολογία του ο 42χρονος υποστήριξε ότι διαθέτει εμπειρία στο χώρο της εστίασης και δικαιολογήθηκε για την πρόωρη αποχώρηση του, λέγοντας πως ο χειμώνας ήταν δύσκολος με πολλά χιόνια, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί το χωριό του Αν.Πηλίου και να μην είναι δυνατό να έρθουν .

Ισχυρίστηκε ότι διαθέτει επιχείρηση στη Λάρισα και ότι δεν πίεσε την 45χρονη ώστε να νοικιάσει τον ξενώνα, ενώ ποτέ δεν της ανέφερε ότι διαθέτει Πόρσε.

Η 55χρονη Αθηναία είπε πως διαθέτει οικονομική δυνατότητα που θα μπορούσε να καλύψει τον φερόμενο ως δράστη και έκανε λόγο για δύσκολο χειμώνα που συνέπεσε με περίοδο εκλογών, ενώ αρνήθηκε ότι είχε ενεργό συμμετοχή στη διαδικασία.

Το Δικαστήριο τελικώς μείωσε την ποινή του κατά ένα έτος, (πρωτόδικα είχε τιμωρηθεί με δύο έτη), με τριετή αναστολή, ενώ η απόφαση ήταν αθωωτική για την 55χρονη (πρωτόδικα δύο χρόνια).

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση