Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Έκλεψε δύο μπαταρίες από φορτηγό και “έφαγε” 12 μήνες προς 5€
Έκλεψε δύο μπαταρίες από φορτηγό και “έφαγε” 12 μήνες προς 5€

Έκλεψε δύο μπαταρίες από φορτηγό και “έφαγε” 12 μήνες προς 5€

Ένοχος κρίθηκε για την κατηγορία της κλοπής ένας 36χρονος Βολιώτης από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, με να του επιβληθεί ένα έτος, ποινή μετατρέψιμη προς 5€ την ημέρα.

Ο καταδικασθείς που τιμωρήθηκε ερήμην στην παραπάνω ποινή, φέρεται στις 17 Απριλίου 2019, από φορτηγό ΔΧ, που ανήκε σε εταιρεία, και ήταν σταθμευμένο στον χώρο στάθμευσης του ΟΣΕ, να αφαίρεσε δύο μπαταρίες, συνολικής αξίας 380 ευρώ.

Όταν εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, είχε στην κατοχή του μόνο τη μία μπαταρία, την οποία υποστήριξε ότι βρήκε σε κάδο απορριμμάτων στην περιοχή της Γορίτσας.

Υπεξαίρεσε το αυτοκίνητο ηλικιωμένης 

Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή και δυνατότητα έφεσης, επιβλήθηκε σε 40χρονο από τη Νέα Ιωνία, ο οποίος κατηγορούταν για υπεξαίρεση, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο το διάστημα από Σεπτέμβριο έως Οκτώβριο του 2016, αγόρασε από ηλικιωμένη σε χωριό του Δήμου Ρ. Φεραίου, ένα αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της.

Αρχικά, κατέβαλε προκαταβολή 200 ευρώ, ωστόσο, όταν η γυναίκα ζήτησε και τα υπόλοιπα χρήματα, εκείνος φέρεται να αρνήθηκε να της τα δώσει, ενώ δεν της επέστρεφε το αυτοκίνητο.

Στην απολογία του στο δικαστήριο, ο 40χρονος, υποστήριξε ότι είχε δώσει προκαταβολή 300 ευρώ για να αγοράσει το αυτοκίνητο, διαπίστωσε, όμως, όταν πήγε στο μηχανολογικό για να δηλώσει την αλλαγή, πως το ΙΧ είχε παλιές που έπρεπε να αποπληρωθούν.

Στην συνέχεια, δήλωσε στην 83χρονη ιδιοκτήτρια ότι δεν επιθυμεί το αυτοκίνητο, καθώς δεν τον συνέφερε να το κρατήσει, και ζήτησε να του επιστρέψει τα χρήματα.

Η ηλικιωμένη, σύμφωνα πάντα με τον 40χρονο, δεν του έδινε πίσω τα χρήματα κι εκείνος, με την σειρά του, δεν της επέστρεφε το αυτοκίνητο, το οποίο τελικά φέρεται να πούλησε για παλιοσίδερα.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μηδενικό ενδιαφέρον για τα βραβεία «Μαρκατά» #βραβείαΜαρκατά - https://t.co/4ppcLOPADE -

  • Κλειστά τα σχολεία στον Βόλο -Σε ετοιμότητα η ΠΕΜΣ για τον χιονιά #χιόνια - https://t.co/MpU1i0NceY -

  • Αναστολή λειτουργίας σχολείων στο Νότιο Πήλιο λόγω κακοκαιρίας #νότιοΠήλιο - https://t.co/ndS4YdwIU6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση