Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Εκδηλώσεις στη Θεσσαλία στον κύκλο Ελλήνων λογοτεχνών δικαστών
Εκδηλώσεις στη Θεσσαλία στον κύκλο Ελλήνων λογοτεχνών δικαστών

Εκδηλώσεις στη Θεσσαλία στον κύκλο Ελλήνων λογοτεχνών δικαστών


Ο ΚΥΚΛΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ (Κ.Ε.Λ.Δ.) είναι ο πρώτος και μοναδικός στην Ελλάδα και στην Ευρώπη , αν όχι και παγκοσμίως , λογοτεχνικός σύλλογος αποτελούμενος αμιγώς από δικαστικούς λειτουργούς (δικαστές και εισαγγελείς ) εν ενεργεία και συνταξιούχους όλων των βαθμίδων και των κλάδων της δικαιοσύνης .

Συστάθηκε νομικά το Σεπτέμβριο του 2017 και μετά από τη συγκρότηση του πρώτου Διοικητικού του Συμβουλίου , τον Μάρτιο του 2018 έχει πραγματοποιήσει αρκετές και αξιόλογες εκδηλώσεις στην Αθήνα που είναι η έδρα του , αλλά και εκτός Αθηνών με σκοπό την ανάδειξη του έργου των μελών του , αλλά και την προώθηση της λογοτεχνίας και των γραμμάτων γενικότερα .

Έτσι :

α) τον Μάιο του 2018 διοργάνωσε εκδήλωση στο Ίδρυμα Β και Μ Θεοχαράκη με θέμα την βυζαντινή ποίηση -θρησκευτική και θύραθεν – με τη συμμετοχή καθηγητών Πανεπιστημίου και της ιστορικής χορωδίας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

β) εξέδωσε το πρώτο Ανθολόγιο Ποίησης και Πεζογραφίας με έργα των μελών του και με τίτλο < <ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ >> και υπότιτλο < <ΕΝ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΠΟΙΗΤΕΣ>>, το οποίο παρουσίασε σε δύο εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη τον Ιούλιο του 2018 και στην Αθήνα στις 30/9/2018.

Την δεύτερη εκδήλωση τίμησαν με την παρουσίας τους ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, οι ποιητές Τίτος Πατρίκιος και Βασίλης Βασιλικός , η ηγεσία του Αρείου Πάγου και πλήθος συναδέλφων και ενδιαφερομένων , νομικών και μη.

γ) Πραγματοποίησε διήμερη εκδρομή σε Γύθειο , Μονεμβασιά τον Οκτώβριο του 2018 , όπου πραγματοποίησε εκδήλωση προς τιμήν του Νικηφόρου Βρεττάκου , την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος.

δ) Τον Σεπτέμβριο του 2018 συμμετείχε σε εκδήλωση προς τιμήν του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

ε) Στις αρχές Δεκεμβρίου 2018 , ο Κύκλος , αφού παρακολούθησε το θεατρικό έργο < <Οι γυναίκες του Παπαδιαμάντη >> στο θέατρο Χώρα στην Αθήνα , ακολούθως παρουσίασε τη θέση της γυναίκας στο έργο του Παπαδιαμάντη από κοινωνικής , λογοτεχνικής και νομικής πλευράς με τη συμμετοχή επιστημόνων και συζήτηση με το κοινό , τον σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς.

στ) Συμμετείχε με απαγγελία ποιημάτων στην χριστουγεννιάτικη εορτή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών .

ζ) Στις 15/12/2018 τίμησε το έργο του μέλους του Βασιλείου Παπακώστα και στις 20/1/2019 παρουσίασε το Ανθολόγιο , τα έργα των μελών του κας Καποπούλου και κου Παπακώστα με το έργο της κας Κυρμανίδου .

η) Στις 15 έως 17 Φεβρουαρίου 2019 διοργανώνει εκδρομή στον Βόλο ,Τρίκαλα , Καρδίτσα , Μετέωρα , όπου θα πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις για την παρουσίαση των προαναφερθέντων έργων .

Μία στις 15/2/2019 στις 19.30 στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα < < ARTE LIBRAE GALERIA >>υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Αποφοίτων Γυμνασίων Θηλέων Βόλου και μία στις 16/2/2019 και ώρα 19.00 στο θεατρικό εργαστήρι του κου Μπουντούρη . ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ .

θ) Στις 3/2/2019 έγινε επίσκεψη στην έκθεση της Απαγορευμένης Πόλης στο μουσείο της Ακροπόλεως ενώ έχουμε προγραμματίσει εκδηλώσεις λογοτεχνικές στην Κέρκυρα , στα Χανιά και άλλες πόλεις της Ελλάδος .

ι) Αξίζει να σημειωθεί η εκδήλωση στις 17/3/2019 και ώρα 11.00 στην παλαιά Βουλή προς τιμήν των φιλελλήνων λογοτεχνών , όπου θα τιμηθούν οι εκπρόσωποι των χωρών καταγωγής τους στην Ελλάδα και η βράβευση νεαρών κρατουμένων στο Κατάστημα Κράτησης Αυλώνα κατόπιν λογοτεχνικού διαγωνισμού που ήδη προκηρύχθηκε στις 28/5/2019 .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Nίκη για την ομάδα Βόλεϊ του Ολυμπιακού Βόλου #γυναικείαομάδαβόλεϊ - https://t.co/whWLcdBxAI -

  • Διπλή νίκη για τα κορίτσια του Ολυμπιακού Βόλου #κορασίδεςΟλυμπιακούΒόλου - https://t.co/5pwP2pi0QP -

  • Η #πατρίδα μας… οι #λέξεις #λέξεις #πατρίδα - https://t.co/hJYXgwPtmM -

"Αλιεύοντας" την είδηση