Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Εκδικάζεται σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου η υπόθεση του τροχαίου στο Ριζόμυλο
Εκδικάζεται σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο  Βόλου η υπόθεση του τροχαίου στο Ριζόμυλο

Εκδικάζεται σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου η υπόθεση του τροχαίου στο Ριζόμυλο

Εκδικάζεται σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου η υπόθεση με κατηγορούμενο τον 22χρονο τότε οδηγό της νταλίκας που στις 23 Ιουλίου 2014, στο 36ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Βόλου- ς, στο ύψος του Ριζομύλου, είχε παρασύρει στον θάνατο σε , τον Φίλιππο Καπανιάρη, 20 ετών και τις αδερφές Ιωάννα 18 και Κατερίνα Κουτσιαρή 21 ετών.

Σήμερα Δευτέρα έχει προγραμματιστεί να εκδικαστεί το ποινικό σκέλος της υπόθεσης που αφορά στην κατηγορία για από κατά συρροή κατά του οδηγού που προκάλεσε το δυστύχημα και η υπόθεση έχει αριθμό 15.

Στο Βόλου υπάρχει μεγάλη παρουσία των γονέων και συγγενών των τριών άτυχων παιδιών, αλλά και πολλών φίλων τους από το και το , απ' όπου καταγόταν.

Ο συνήγορος των οικογενειών των αδικοχαμένων παιδιών Xριστόφορος Γκλαβένος, επικαλέστηκε τα στοιχεία της υπόθεσης, σύμφωνα με τα οποία το φορτηγό αυτοκίνητο, εκείνη τη μοιραία νύχτα του καλοκαιριού ήταν υπέρβαρο τουλάχιστον κατά 2,5 τό, λόγω της υπερβολικής ταχύτητας και ότι ο οδηγός ήταν σε κατάσταση κόπωσης, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και δεν άφησε κανένα απολύτως περιθώριο αντίδρασης στον άτυχο Φίλιππο Καπανιάρη, ο οποίος δεν μπόρεσε να κάνει ελιγμό, δεδομένου ότι τα χρονικά περιθώρια ήταν ανύπαρκτα.

Αποτέλεσμα του δυστυχήματος ήταν να βρουν τραγικό θάνατο ο 20χρονος και οι συνεπιβαίνουσες στο αυτοκίνητο αδελφές Ιωάννα και Κατερίνα Κουτσιαρή 18 και 21 χρονών.

«Εμείς επιθυμούμε σήμερα την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορουμένου οδηγού από τη Δικαιοσύνη», είπε ο κ. Γκλαβένος, που πρόσθεσε ότι το έχει κρίνει αποκλειστικά υπαίτιο τον οδηγό του φορτηγού.

Ο ίδιος κατήγγειλε ότι ο ταχογράφος του φορτηγού ήταν χαλασμένος και όπως ανέφερε από τις αποστάσεις που κατέληξαν τα δύο οχήματα και τις ζημιές που προκλήθηκαν, προκύπτει ξεκάθαρα ότι η ταχύτητα ήταν πολύ μεγαλύτερη των 77 χλμ., που έδειξε ο ταχογράφος του φορτηγού.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση