Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Εκδικάζεται σήμερα στα Δικαστήρια του Βόλου η υπόθεση του ζαχαροπλάστη από την Αγριά
Εκδικάζεται σήμερα στα Δικαστήρια του Βόλου η υπόθεση του ζαχαροπλάστη από την Αγριά

Εκδικάζεται σήμερα στα Δικαστήρια του Βόλου η υπόθεση του ζαχαροπλάστη από την Αγριά

Εκδικάζετι σήμερ στα Δικαστήρια του Βόλου η υπόθεση του ζαχαροπλάστη από την Αγριά που κατηγορείται ότι επιτέθηκε σε ελεγκτές εφοριακούς όταν επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο στο κατάστημά του.

Στα δικαστήρια βρέθηκε σήμερα ο συνήγορος του κατηγορουμένου Αλέξης Κούγιας, ο οποίος πριν τη έναρξη της διαδικασίας τόνισε: «Η ώρα της αλήθειας είναι η ώρα το δικαστηρίου. Πριν την αίθουσα του δικαστηρίου και πριν τη δικαστική διαδικασία ο καθένας μπορεί να πει ο,τιδήποτε . Τα δικαστήρια λειτουργούν με ορισμένους . Λειτουργούν με έγγραφα και μάρτυρες. Από αυτά προκύπτει ότι χωρίς κανένα ενδοιασμό κανένας δεν κατέθεσε ότι πυροβόλησε ο εντολέας μου. Ακόμη και προς τιμήν τους οι ίδιοι οι εφοριακοί είναι κατηγορηματικοί ότι δεν είδαν, ούτε άκουσαν πυροβολισμό, ούτε είδαν τον εντολέα μου να πυροβολεί. Λένε ακούστηκε ένας κρότος τον οποίο νομίζαμε εμείς ότι είναι πυροβολισμός. Από ‘κει και ύστερα έγινε μια πολύ κακή διαδικασία στην αστυνομία. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από άλλους ανθρώπους. Οι εφοριακοί λειτούργησαν με έντιμο τρόπο. Επίσης ο εντολέας μου δεν παρεμπόδισε ποτέ τον έλεγχο, είναι κατηγορηματικοί και οι εφοριακοί. Γιατί γράφηκε ότι θα κλείσουν το μαγαζί του, ότι θα καταστραφεί, δεν πρόκειται να κλείσει ούτε μία μέρα. Γιατί και πάλι οι εφοριακοί είναι κατηγορηματικοί ότι αυτό που άκουσαν ως πυροβολισμό έγινε αφού είχαν απομακρυνθεί από το κατάστημα και είχε ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Και νομικά και ουσιαστικά το μόνο που έχει να αντιμετωπίσει είναι η παράνομη κατοχή του όπλου, το οποίο όμως ποτέ δεν χρησιμοποίησε».

 

Αναφορικά με το σπαθί που είχε στην κατοχή του ο κατηγορούμενος ο κ. Κούγιας είπε: « Δέκα αυτόπτες μάρτυρες, πελάτες και γείτονες είπαν ότι αφού ολοκληρώθηκε ο έλεγχος και είχαν απομακρυνθεί οι εφοριακοί και βρισκόντουσαν στα 50 μέτρα, ο συγκεκριμένος γύρισε τυχαία στο μαγαζί γιατί έλειπε, είχε πιει και ένα ποτηράκι και όταν του είπαν ότι για άλλη μια φορά είχε γίνει φορολογικός έλεγχος, άρπαξε το διακοσμητικό σπαθί και το χτύπησε στην πινακίδα και πιθανώς τον θόρυβο αυτό εξέλαβαν ως πυροβολισμό. Σε αυτή την υπόθεση υπάρχει ένα παρασκήνιο το οποίο δεν είναι εμφανές και έχει σχέση με επαγγελματική επιτυχία του συγκεκριμένου ανθρώπου. Βοά δε από την ανάγνωση της ς. Δυστυχώς η κακοήθεια κάποιων ανθρώπων φθάνει στα όρια της επικινδυνότητας».

Ο συνήγορος υπεράσπισης είπε ακόμη: «Τον άνθρωπο τον έχουν ταράξει στους φορολογικούς ελέγχους. Οι εφοριακοί μην κατονομάζοντας την πηγή τους αναφέρουν ότι αυτοί που τους πληροφορούσαν τους έλεγαν ορισμένα πράγματα, πήγαιναν για έλεγχο αλλά δεν τα πιστοποιούσαν και παρόλα αυτά γινόταν συνεχώς έλεγχοι. Ένας που δουλεύει 41 χρόνια, που δουλεύει ο ίδιος από καροτσάκι πουλώντας παγωγό μέχρι αυτό το μικρό ζαχαροπλαστείο που όλη η έμαθε ξαφνικά, ότι έγινε φορολογικός έλεγχος, όταν νοιώθει ότι με τις δυσκολίες που υπάρχουν στη ζωή, δουλεύει 18 ημέρες αυτός, η του, τα παιδιά του η αδελφή της ς του και έρχονται να βγάζει πέντε δεκάρες από το , δεν πουλάει χρυσό και έρχονται και του τα παίρνουν, αυτή η αγανάκτηση τον έκανε να αντιδράσει έτσι. Αλλά διογκώθηκε υπέρογκα αυτή η υπόθεση.

Υπήρξε εμπάθεια από την αστυνομία και για την διατύπωση του διαβιβαστικού και κυρίως με την των χρημάτων που αδικαιολόγητα κατασχέθηκαν. Τα χρήματα αυτά είναι ετών. Το 2005 και το 2006 δραχμοποίησε ρέπος. Δεν υπάρχει πια έλληνας πολίτης που να εμπιστεύεται τις τράπεζες και κρατάει χρήματα στο σπίτι.»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση