Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Eκ νέου στην Εισαγγελία η υπόθεση της μήνυσης του Δήμου κατά δύο πολιτών
Eκ νέου στην Εισαγγελία η υπόθεση της μήνυσης του Δήμου κατά δύο πολιτών

Eκ νέου στην Εισαγγελία η υπόθεση της μήνυσης του Δήμου κατά δύο πολιτών

 Στην Εισαγγελία παραπέμπεται ξανά η υπόθεση της ς του Δήμου Βόλου κατά των Αριστ. Φραγκουδάκη και Θ. Κλημόπουλου, οι οποίοι μαζί με ομάδα πολιτών διαμαρτυρήθηκαν σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του 2017 και ανάρτησαν πανό κατά της διαχείρισης των νερών.

Όπως αποφάσισε το , σήμερα, ακυρώνεται το κλητήριο θέσπισμα και η υπόθεση παραπέμπεται ξανά στον εισαγγελέα, γιατί παραμένουν οι κατηγορίες, που θα αποφασίσει αν στείλει νέο κλητήριο θέσπισμα ή αν θα θέσει την υπόθεση στο αρχείο.

Στο Δικαστήριο εκτός από τους κατηγορούμενους, παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, που μετά από παραμονή στην αίθουσα του Δικαστηρίου αποχώρησε και σε ανακοίνωση του Δήμου αναφερόταν ότι η αποσύρθηκε.

Η Ζωή νσταντοπούλου, όμως, συνήγορος υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων, επέμενε να εκδικαστεί η υπόθεση, όπως έγινε.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετώπισαν τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης και της παράνομης βίας από κοινού.

Αρχικά η δικηγόρος υπέβαλε αίτημα ακυρότητας των κατηγοριών, με το επιχείρημα ότι υπήρχε αοριστία και δεν εξειδίκευε τους παθόντες.

Όπως είπε, είναι υπόθεση με πολιτικά χαρακτηριστικά και αποτελεί ς από τη Δημοτική Αρχή, όσων αγωνίζονται για το .

Το Δικαστήριο διέκοψε για μια , ώστε να αποφανθεί για το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης.

Όταν η συνεδρίαση ξεκίνησε ξανά, ο εισαγγελέας έδρας είπε ότι τον ξένισε η υποβολή ένστασης, συμφώνησε ότι δεν ορίζονται ρητά οι παθόντες, ενώ πρόσθεσε ότι νομίμως υποβλήθηκε η ένσταση, αλλά έχει γίνει σοβαρή υπερασπιστικού δουλειά, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχει πρόθεση να πέσουν οι τόνοι.

Η κα νσταντοπούλου, τόνισε ότι την ξενίζει να ακούσει την Εισαγγελική Αρχή ότι την …ξενίζει η κατά δύο ευυπόληπτων πολιτών, που έχουν το δικαίωμα σαφήνειας της κατηγορίας. Επίσης είπε ότι υπάρχει βίντεο, σύμφωνα με το οποίο οι δύο κατηγορούμενοι δεν συμμετείχαν σε επεισόδια.

«Επειδή ήρθε ο Μπέος και είπε ότι αποσύρει τη μήνυση, θεωρείτε ότι υπάρχει ειρήνευση. Ρωτήστε τους κατηγορούμενους αν υπάρχει ειρήνευση. Η Δημοτική Αρχή στρέφεται κατά πολιτών, ενώ δεν έπρεπε, στην προσπάθεια να τους τρομοκρατήσει», τόνισε.

Τελικά το Δικαστήριο αποφάσισε να ακυρώσει το κλητήριο θέσπισμα και να επιστρέψει την υπόθεση στην Εισαγγελία, γιατί παραμένουν οι κατηγορίες.

Ο εισαγγελέας που θα ασχοληθεί με την υπόθεση, θα αποφασίσει αν καλέσει σε νέα δίκη τους κατηγορούμενους ή αν θα αρχειοθετήσει την υπόθεση.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση