Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Εγκρίθηκε από την Διυπουργική το ΣΔΙΤ η ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου
Εγκρίθηκε από την Διυπουργική το ΣΔΙΤ η ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου

Εγκρίθηκε από την Διυπουργική το ΣΔΙΤ η ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου

Συν του Υπ. Δικαιοσύνης με τον βουλευτή . Μαγνησίας Αθ. Λιούπη

Το “” φως έδωσε προ ημερών η Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στο cluster Δικαστικών Μεγάρων Κεντρικής Ελλάδας, στο οποίο εντάσσεται και το νέο .

Όπως ενημέρωσε χθες στη ο Δικαιοσύνης  Κωνσταντίνος Τσιάρας τον βουλευτή . Μαγνησίας της ΝΔ κ. Αθανάσιο Λιούπη, η Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα τις προτεινόμενες τροποποιήσεις ως προς το φυσικό και οικονομικό αντικείμενο του έργου, καθώς και το νέο χρηματοοικονομικό μοντέλο που συνοδεύει τον νέο προϋπολογισμό του.

Η διαδικασία του ΣΔΙΤ, σημείωσε ο Υπουργός, ότι προχωρά ομαλά και ανέφερε πως αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο συλλογής υπογραφών από τους συναρμόδιους υπουργούς.

Σημειώνεται ότι η Διυπουργική ενέκρινε, μεταξύ άλλων, την τροποποίηση του κόστους κατασκευής του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου (3.115,63 τ.μ.) από 1.000 ευρώ ανά τ.μ. που είχε οριστεί κατά την περίοδο έγκρισης του έργου, σε 1.400 ευρώ ανά τ.μ., καθώς και την αύξηση του κόστους υλικών εξοπλισμού κατά 10%, δεδομένων των σημερινών
υφιστάμενων ανατιμήσεων. Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαιτέρως σημαντική καθώς ένα πολύ βασικό βήμα για την έναρξη υλοποίησης του ΣΔΙΤ και του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου έχει ήδη ξεκινήσει.

Στο μεταξύ, χθες ψηφίστηκε στη η ίδρυση τον Σεπτέμβριο της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Υπαλλήλων που θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης των δικαστηρίων.

Ωστόσο, ο δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους στην προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση και το Υπουργείο για την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης και την εύρυθμη λειτουργία των Δικαστηρίων της χώρας.

Τέλος, με που κατατέθηκε, θεσπίζεται σε συνεργασία με την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων η επιτάχυνση των διαδικασιών για την αποπληρωμή των οφειλόμενων, επί σειρά ετών, ποσών σε δικηγόρους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα νομικής βοήθειας, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα του δικηγορικού σώματος.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση