Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Εγκρίθηκε από την Διυπουργική το ΣΔΙΤ η ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου
Εγκρίθηκε από την Διυπουργική το ΣΔΙΤ η ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου

Εγκρίθηκε από την Διυπουργική το ΣΔΙΤ η ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου

Συνομιλία του Υπ. Δικαιοσύνης με τον βουλευτή Ν. Μαγνησίας Αθ. Λιούπη

Το “πράσινο” έδωσε προ ημερών η Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στο cluster Δικαστικών Μεγάρων Κεντρικής Ελλάδας, στο οποίο εντάσσεται και το νέο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου.

Όπως ενημέρωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης  Κωνσταντίνος Τσιάρας τον βουλευτή Ν. Μαγνησίας της ΝΔ κ. Αθανάσιο Λιούπη, η Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα τις προτεινόμενες τροποποιήσεις ως προς το φυσικό και οικονομικό αντικείμενο του έργου, καθώς και το νέο χρηματοοικονομικό μοντέλο που συνοδεύει τον νέο προϋπολογισμό του.

Η διαδικασία του ΣΔΙΤ, σημείωσε ο Υπουργός, ότι προχωρά ομαλά και ανέφερε πως αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο συλλογής υπογραφών από τους συναρμόδιους υπουργούς.

Σημειώνεται ότι η Διυπουργική ενέκρινε, μεταξύ άλλων, την τροποποίηση του κόστους κατασκευής του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου (3.115,63 τ.μ.) από 1.000 ανά τ.μ. που είχε οριστεί κατά την περίοδο έγκρισης του έργου, σε 1.400 ευρώ ανά τ.μ., καθώς και την αύξηση του κόστους υλικών εξοπλισμού κατά 10%, δεδομένων των σημερινών
υφιστάμενων ανατιμήσεων. Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαιτέρως σημαντική καθώς ένα πολύ βασικό βήμα για την έναρξη υλοποίησης του ΣΔΙΤ και του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου έχει ήδη ξεκινήσει.

Στο μεταξύ, χθες ψηφίστηκε στη Βουλή η ίδρυση τον Σεπτέμβριο της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Υπαλλήλων που θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης των δικαστηρίων.

Ωστόσο, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους στην προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση και το Υπουργείο για την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης και την εύρυθμη λειτουργία των Δικαστηρίων της χώρας.

Τέλος, με τροπολογία που κατατέθηκε, θεσπίζεται σε συνεργασία με την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων η επιτάχυνση των διαδικασιών για την αποπληρωμή των οφειλόμενων, επί σειρά ετών, ποσών σε δικηγόρους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα νομικής βοήθειας, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα του δικηγορικού σώματος.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση