Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Έφοδος των οικονομικών εισαγγελέων στο σπίτι του Α. Βγενόπουλου
Έφοδος των οικονομικών εισαγγελέων στο σπίτι του Α. Βγενόπουλου

Έφοδος των οικονομικών εισαγγελέων στο σπίτι του Α. Βγενόπουλου

Σε έφοδο στο σπίτι του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου και 4 συνεργατών του για να κατασχέσουν στοιχεία σχετικά με ενδεχόμενη φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος προχώρησε η οικονομική εισαγγελία.

Σύμφωνα με πληροφορίες , η εντολή για δόθηκε από τον προϊστάμενο των οικονομικών εισαγγελέων Παν. Αθανασίου και οι εισαγγελείς Έλένη , Γ. Καλούδης και Χρ. τζούρας εδώ και ενάμιση μήνα  διενεργούν σχετικά με τυχόν του  Ανδρέα Βγενόπουλου με διακίνησης υ χρήματος.

 Η έρευνα ξεκίνησε με βάση  νομίμως καταγεγραμμένες συνακροάσεις οι οποίες παραδόθηκαν στην προ δυο μηνών από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο πλαίσιο έρευνα που διενεργούσε (η Κεφαλαιαγορά) για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου ΜΙΓ το 2011.  Σύμφωνα με πληροφορίες οι εισαγγελείς κατάσχεσαν  έγραφα και αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών τα οποία τώρα θα μελετήσουν και θα αξιολογήσουν πριν προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο της έρευνας.
Ηδη ο επιχειρηματίας ερευνάται για τα ίδια αδικήματα (ξέπλυμα και φοροδιαφυγή) σε  άλλη ανεξάρτητη δικογραφία με βάση την περίφημη λίστα περί ενδεχόμενης φοροδιαφυγής των 65 ΨΔ και το ΚΕΦΟΜΕΠ έχει δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις θυρίδες του μέχρι του ποσού των 200 εκατομμυρίων .
Προχθές επίσης με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου ξεκίνησε από την αρχή  η ποινική προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του επιχειρηματία σχετικά με την υπόθεση της Λαικής Τράπεζας Κυπρου.  Η εκ νέου έρευνα  διατάχθηκε με αφορμή την προσκόμιση νέων στοιχείων , όπως των  αναφορών πρώην βουλευτών και συγκεκριμένα  των Γιάννη Τσιρώνη και ίκου Σηφουνάκη. Οι δικογραφίες μετά την ανάσυρσή τους από το αρχείο διαβιβάστηκαν ήδη από τον προϊστάμενο της ς Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο στην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράικου προκειμένου να εξεταστεί το περιεχόμενο τους από αρχή.
 
 
 
πηγή:kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση