Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Έφοδος των οικονομικών εισαγγελέων στο σπίτι του Α. Βγενόπουλου
Έφοδος των οικονομικών εισαγγελέων στο σπίτι του Α. Βγενόπουλου

Έφοδος των οικονομικών εισαγγελέων στο σπίτι του Α. Βγενόπουλου

Σε έφοδο στο σπίτι του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου και 4 συνεργατών του για να κατασχέσουν στοιχεία σχετικά με ενδεχόμενη φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος προχώρησε η οικονομική εισαγγελία.

Σύμφωνα με πληροφορίες , η εντολή για έρευνα δόθηκε από τον προϊστάμενο των οικονομικών εισαγγελέων Παν. Αθανασίου και οι εισαγγελείς Έλένη Τουλουπάκη, Γ. Καλούδης και Χρ. Ντζούρας εδώ και ενάμιση μήνα  διενεργούν έρευνα σχετικά με τυχόν σχέσεις του  Ανδρέα Βγενόπουλου με διακίνησης παράνομου χρήματος.

 Η έρευνα ξεκίνησε με βάση  νομίμως καταγεγραμμένες συνακροάσεις οι οποίες παραδόθηκαν στην Εισαγγελία προ δυο μηνών από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο πλαίσιο έρευνα που διενεργούσε (η Κεφαλαιαγορά) για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου ΜΙΓ το 2011.  Σύμφωνα με πληροφορίες οι εισαγγελείς κατάσχεσαν  έγραφα και αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών τα οποία τώρα θα μελετήσουν και θα αξιολογήσουν πριν προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο της έρευνας.
Ηδη ο επιχειρηματίας ερευνάται για τα ίδια αδικήματα (ξέπλυμα και φοροδιαφυγή) σε  άλλη ανεξάρτητη δικογραφία με βάση την περίφημη λίστα περί ενδεχόμενης φοροδιαφυγής των 65 ΨΔ και το ΚΕΦΟΜΕΠ έχει δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις θυρίδες του μέχρι του ποσού των 200 εκατομμυρίων ευρώ.
Προχθές επίσης με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου ξεκίνησε από την αρχή  η ποινική εξέταση σε βάρος του επιχειρηματία σχετικά με την υπόθεση της Λαικής Τράπεζας Κυπρου.  Η εκ νέου έρευνα  διατάχθηκε με αφορμή την προσκόμιση νέων στοιχείων , όπως των  αναφορών πρώην βουλευτών και συγκεκριμένα  των Γιάννη Τσιρώνη και Νίκου Σηφουνάκη. Οι δικογραφίες μετά την ανάσυρσή τους από το αρχείο διαβιβάστηκαν ήδη από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο στην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράικου προκειμένου να εξεταστεί το περιεχόμενο τους από αρχή.
 
 
 
πηγή:kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη ατόμων στον Βόλο για διακίνηση ναρκωτικών #διακίνησηναρκωτικών - https://t.co/EBJ5H3V1AE -

  • Εμβολιασμός: Ανοίγει απόψε η πλατφόρμα για την 3η δόση στους 3 μήνες #εμβολιασμόςCovid - https://t.co/NPSQgZQWDC -

  • #φωτιά σε βανάκι στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού #φωτιά - https://t.co/amsEm2bbVU -

"Αλιεύοντας" την είδηση