Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Έφεση και κατά της μη έκδοσης των δύο τελευταίων Τούρκων στρατιωτικών – στον Άρειο Πάγο η «σκυτάλη»
Έφεση και κατά της μη έκδοσης των δύο τελευταίων Τούρκων στρατιωτικών – στον Άρειο Πάγο η «σκυτάλη»

Έφεση και κατά της μη έκδοσης των δύο τελευταίων Τούρκων στρατιωτικών – στον Άρειο Πάγο η «σκυτάλη»

Έφεση, όπως νμενόταν, άσκησε ο προϊστάμενος της ς Εφετών κ. Αντώνιος Λιώγας κατά και της δεύτερης ς του Συμβουλίου Εφετών με την οποία κρίθηκε ότι το αίτημα των τουρκικών αρχών για έκδοση των δύο τελευταίων από τους οκτώ στρατιωτικούς, έπρεπε να απορριφθεί.

Ο εισαγγελικός λειτουργός είχε ασκήσει και για την περί μη έκδοσης για άλλους τρεις Τούρκους στρατιωτικούς δίδοντας τη σκυτάλη για επανεξέταση της υπόθεσης στον Αρειο Πάγο.

 Στο ανώτατο δικαστήριο άλλωστε έχουν προσφύγει και τρεις ακόμα Τούρκοι στρατιωτικοί που έχασαν τη για την έκδοσή τους στο Συμβούλιο Εφετών, ζητώντας και αυτοί επανεξέταση του θέματος.

Πάντως εξαιτίας της τριχοτόμησης στην εκδίκαση της υπόθεσης με τους οκτώ Τούρκους που έφθασαν στη χώρα μας το περασμένο καλοκαίρι και μετά το αποτυχημένο στη γείτονα, εκδόθηκαν αντιφατικές αποφάσεις προκαλώντας σύγχυση για την αντιμετώπιση από την ελληνική Δικαιοσύνη του αιτήματος των τουρκικών αρχών.

Σε κάθε περίπτωση τις προσεχείς ημέρες ο Αρειος Πάγος θα επανεξετάσει και τις τρεις υποθέσεις, ενώ ανάλογα με την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου θα καθοριστεί και το εύρος των ευχερειών που θα έχει για την υπόθεση ο Δικαιοσύνης, που κατά το νόμο μπορεί να πει την τελευταία λέξη για την τύχη των εκζητουμένων, καθώς ο νόμος διαχωρίζει την πολιτική απόφαση που διαθέτει εκ των πραγμάτων τα δικά της κριτήρια από τη δικαστική .

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση