Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Δικαίωση του ΤΕΕ Μαγνησίας για τη μη εκροσώπησή του στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ
Δικαίωση του ΤΕΕ Μαγνησίας για τη μη εκροσώπησή του στο Δ.Σ. της  ΔΕΥΑΜΒ

Δικαίωση του ΤΕΕ Μαγνησίας για τη μη εκροσώπησή του στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ

Πλήρης δικαίωση του Τ Μαγνησίας, μετά από απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Λάρισας, σύμφωνα με την οποία ακυρώνει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με την οποία αντικαταστάθηκαν οι εκπρόσωποι του τοπικού τμήματος από το Διοικητικό Συμβούλιο της και συγκεκριμένα της  Νάνσυς Καπούλα και του αναπληρωτή της Γ. Γαργάλα.

Ειδικότερα, δημοσιεύθηκε η υπ' αριθμ. 152/2018 Απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Λάρισας (ακυρωτική), σύμφωνα με την οποία γίνεται δεκτή η αίτηση ακύρωσης του Τ.Ε.Ε κατά της απόφασης της και της πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου να αποπέμψει τους εκπροσώπους του από το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης.

Πρόκειται για απόφαση που είχε ξεσηκώσει έντονες διαμαρτυρίες από τους τοπικούς φορείς, καθώς ουσιαστικά εκδιώχθηκαν παράνομα οι εκπρόσωποι του Τ Μαγνησίας, που ουσιαστικά είχαν την δυνατότητα να γνωρίζουν και να ελέγχει τα και τις μελέτες που εκτελούνταν από την ΔΕΥΑΜΒ.

Δυνάμει της υπ' αριθμ. 152/2018 απόφασης του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Λάρισας ακυρώνεται η υπ' αριθμ. 334/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόλου (πρακτικό της 15ης τακτικής συνεδρίασης) όσον αφορά το μέρος που εγκρίνει την αντικατάσταση του Τ.Ε.Ε. ως κοινωνικού φορέα – μέλους  του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β.

Το σκεπτικό της απόφασης στηρίζεται  στη διάταξη του υ 255 παρ. 3 του Ν. 3463/2006 (Κ.Δ.Κ.), όπου ορίζεται  ότι μόνο μέλη του διοικητικού συμβουλίου είναι δυνατόν να αντικατασταθούν και μάλιστα για την αντικατάσταση του εκπροσώπου του κοινωνικού φορέα της περιοχής απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του οργάνου που τους πρότεινε.

Σημειώνεται ότι και με απόφασή της η Θεσσαλίας είχε κρίνει παράνομη την απόφαση της ΔΕΥΑΜΒ να αποπέμψει την εκπρόσωπο του από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Τότε, στις 24 Αυγούστου 2015, το ΤΕΕ Μαγνησίας με ανακοίνωσή του «είχε επισημάνει ότι η αποπομπή του από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ, αποφασίστηκε από την ομάδα πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με πρόφαση την απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Μαγνησίας, μέσα στην οποία αναγραφόταν με σαφήνεια και επιστημονικό και τεκμηριωμένο τρόπο το πρόβλημα που είχε προκύψει στην Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων, πρόβλημα για το οποίο αποκλειστικά υπεύθυνη ήταν η ΔΕΥΑΜΒ».

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Λάρισας, η πρόεδρος της Δ.Ε.  του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα, δήλωσε τα εξής:«Από τη αρχή που προέκυψε το θέμα, της αποπομπής μας και ουσιαστικά της δίωξής μας από τη Δημοτική Αρχή Βόλου, είχαμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Είχαμε δικαιωθεί από τις υπηρεσίες και ειδικότερα, από την Θεσσαλίας, τώρα δικαιωνόμαστε από τα δικαστήρια.

Για μια ακόμη φορά τονίζουμε ότι το Τεχνικό δεν φιμώνεται και πάντα θα καταθέτει στην τοπική κοινωνία τον επιστημονικό και αξιόπιστο λόγο του, αλλά και την τεκμηριωμένη άποψή του.

Τα υπόλοιπα τα αφήνω στην κρίση των πολιτών, όπως και την χαμένη αξιοπιστία ενός δήμου».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση