Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Διεθνές Συμπόσιο στην Σκόπελο για την Επανορθωτική Δικαιοσύνη (Εγκληματολογίας)
Διεθνές Συμπόσιο στην  Σκόπελο για την Επανορθωτική Δικαιοσύνη (Εγκληματολογίας)

Διεθνές Συμπόσιο στην Σκόπελο για την Επανορθωτική Δικαιοσύνη (Εγκληματολογίας)

Aναδεικνύοντας το Ήθος στις επιχειρήσεις και τη δικαιοσύνη

Το Ινστιτούτο Restorative Justice for all (RJ4All) (www.RJ4All.info) ανακοινώνει την έναρξη και το πρόγραμμα του 3ου Διεθνούς Συμποσίου για την Επανορθωτική Δικαιοσύνη. Το συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί 17-24 Ιουνίου , στην Σκόπελο, Ελλάδα, με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Σκοπέλου.

Το συμπόσιο θα βασιστεί στο επιτυχές πρότυπο του 1ου Διεθνούς Συμποσίου για την Επανορθωτική Δικαιοσύνη, 2012 και του 2ου Διεθνούς Συμποσίου για την Επανορθωτική Δικαιοσύνη, 2014, επιτρέποντας την εις βάθος συζήτηση, την επιστημονικού διαλόγου και τον αναστοχασμό.

Οι παρουσιάσεις δημοσιεύτηκαν έπειτα ως Gavrielides, T. and Artinopoulou, V. (2013) “Reconstructing Restorative Justice Philosophy, Furnam: Ashgate.

Διεθνώς αναγνωρισμένοι ακαδημαϊκοί, και από όλο τον κόσμο θα συναντηθούν στις 17 Ιουνίου στην Αθήνα για να ξεκινήσουν το μοναδικό ταξίδι του Συμποσίου για το νησί της Σκοπέλου.

Η αρχή του ταξιδιού θα γίνει μέσα από μια μοναδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στα εδάφη της Ακαδημίας Πλάτωνος, προετοιμάζοντας το «πνεύμα, μυαλό και το σώμα» των συμμετεχόντων για το συμπόσιο, με τη συμμετοχή του Επίτιμου Προξένου της Βραζιλίας στην Ελλάδα, Δρ. Ιωάννη Λύρα, εμπνευστή της «Ιδέας για την Επαναλειτουργία της Ακαδημίας του Πλάτωνα».

Οι συμμετέχοντες θα ταξιδέψουν στη Σκόπελο στις 18 Ιουνίου, και το συμπόσιο θα ανοίξει επίσημα τις εργασίες του στις 19 Ιουνίου κατά την Τελετή Έναρξης που θα λάβει χώρα στο Ίδρυμα Βακράτσα στην πόλη της Σκοπέλου, με τη συνδιοργάνωση και συμμετοχή του Δήμου Σκοπέλου.

Οι πρωινές και απογευματινές εργασίες του Συμποσίου θα λάβουν χώρα μεταξύ 20 και 24 Ιουνίου, διαρκούν επτά ώρες ημερησίως και διεξάγονται σε διάφορες υπαίθριες τοποθεσίες στη Σκόπελο και σε κοντινά , όπως η Αλόννησος, σε συνδυασμό με ένα κοινωνικό πρόγραμμα και που ακολουθούν, σέβονται και αναδεικνύουν μοναδικά την παραδοσιακή του νησιού.

Η Τελετή Λήξης θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου στην Παναγία Πύργου, στην πόλη της Σκοπέλου, με τους εμπνευστές, διοργανωτές και συν-διευθυντές του Ινστιτούτου καθηγητές Βάσω Αρτινοπούλου & Theo Gavrielides να αναλύουν τα συμπεράσματα των εργασιών του συμποσίου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Θεόδωρος Βερνάρδος #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/lV4wpoM2MG -

  • Στον Όλυμπο, σε συνθήκες καύσωνα, έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/4XL00xIQHc -

  • Τριάντα τα θετικά κρούσματα covid-19 στη  Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/3eYYgtmiXo -

"Αλιεύοντας" την είδηση