Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Διεκδίκηση ανέγερσης νέου Δικαστικού Μεγάρου Βόλου στη Νέα Ιωνία
Διεκδίκηση ανέγερσης νέου Δικαστικού Μεγάρου Βόλου στη Νέα Ιωνία

Διεκδίκηση ανέγερσης νέου Δικαστικού Μεγάρου Βόλου στη Νέα Ιωνία

Το νέο Δικαστικό Μέγαρο  Βόλου να ανεγερθεί σε οικόπεδο πίσω από τη Στέγη Ανηλίκων , που είναι χαρακτηρισμένο από το ΓΠΣ για χρήσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης, αποφάσισαν να διεκδικήσουν οι φορείς του Βόλου που συμμετείχαν στη σημερινή σύσκεψη που συγκάλεσε η δημοτική αρχή Βόλου.

Παρά τις επιμέρους αντιρρήσεις ή επιφυλάξεις, τελικά όλοι οι του Νομού θα στηρίξουν την πρόταση,  όπως τονίζεται στην κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το τέλος της σύσκεψης, ενώ η σχετική πρόταση θα διαβιβαστεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο   τόνισε: “Η θέση της Δημοτικής είναι ότι στον γενικό πολεοδομικό σχεδιασμό υπάρχει ένα δεσμευμένο οικόπεδο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και βρίσκεται δίπλα από τη Στέγη των Ανηλίκων.

Πρόκειται για έκταση περίπου 7 στρεμμάτων. Ως δεύτερη εναλλακτική λύση δεσμευόμαστε ως Δήμος ότι εάν το αρμόδιο Υπουργείο οι άνθρωποι που εργάζονται δεν τους κάνει η συγκεκριμένη περιοχή και ο χώρος, τότε θα βρούμε χώρο που θα προτείνουν αυτοί για να γίνει ένα καινούργιο δικαστικό Μέγαρο που μελλοντικά θα μπορεί να φιλοξενήσει και Εφετείο προκειμένου ο κόσμος του Βόλου να μην ταλαιπωρείται πηγαίνοντας στη Λάρισα. Είναι η δέσμευσή μας. Στο σύνολο των τοποθετήσεων και ιδιαίτερα η πρόεδρος των εργαζομένων του δικαστικού Μεγάρου είναι υπέρ της μετακίνησης του δικαστικού Μεγάρου από τον χώρο που βρίσκεται τώρα. Μας δίνεται η ευκαιρία για πρώτη φορά μετά από και πλέον χρόνια ο Βόλος να διεκδικήσει και να πάρει αυτό που του αξίζει, ένα σύγχρονο δικαστικό μέγαρο που αντιπροσωπεύει την πόλη  και τους πολίτες. Θέλω να πιστεύω ότι χωρίς ιδιοτέλειες όλοι θα καταλήξουμε στο τι είναι καλύτερο για την πόλη μας”.

: Αν και υπάρχουν ανυπέρβλητα προσκόμματα στηρίζω την πρόταση

Η ς Μαγνησίας της που ήδη με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρ. Στρατηγόπουλο, είχαν προβεί σε συναντήσεις με τον αρμόδιο υπουργό για το θέμα, προτείνοντας παρεμβάσεις στο υπάρχον και ένα νέο κτίριο στον περιβάλλοντα χώρο, επισήμανε ότι προσήλθε στη σύσκεψη με συγκεκριμένη θέση και πρόταση, η οποία έχει ως στόχο το να γίνει ένα σύγχρονο δικαστικό μέγαρο, αντάξιο της ιστορίας της πόλης.

“Δεν προσήλθα με αντίθεση ή με πρόταση χωρίς σχέδιο. Υιοθετώ για τις ανάγκες της διεκδίκησης το κοινό ανακοινωθέν γνωρίζοντας τη μεγάλη, κατά τη δική μου εκτίμηση, ανυπέρβλητη δυσκολία αποχαρακτηρισμού του προταθέντος οικοπέδου, αλλά οι ανάγκες εκείνες είναι υπέρτερες της δικής μου προσωπικής άποψης. Θέλω να δηλώσω και να ξεκαθαρίσω ότι από το 2000 που πολιτεύτηκα δεν δικηγόρων και δεν έχω παιδιά δικηγόρους, δεν έχω καμία ιδιοτέλεια. Έχω βαθειά γνώση του θέματος. Η πρώτη επίσκεψη είχε γίνει στον αείμνηστο Ευάγγελο Γιαννόπουλο. Ξέρω τις δυσκολίες, ξέρω τη γραφειοκρατία, ξέρω τις γραπτές πρόσφατες απαντήσεις του υπουργού. Επαναλαμβάνω όμως ότι προέχει η ενότητα. Δεν παραγνωρίζω ούτε αναιρώ αυτά που γνωρίζω. Παρόλα αυτά στον κοινό αγώνα θα είμαι παρούσα και είμαι η τελευταία που θα υπονομεύσει ή θα βάλει εμπόδια σε αυτή την κοινή διεκδίκηση”.

Ο ς Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξ. Μεϊκόπουλος, επισήμανε ότι το ζήτημα ταλανίζει για χρόνια την πόλη και δύο δημαρχιακές αρχές ασχολήθηκαν με το θέμα. “Νομίζω ότι πέρα από σκοπιμότητες και μικροκομματικές αντιπαραθέσεις, επιδεικνύουμε καλή διάθεση για να βρεθεί μία κοινή θέση για το κορυφαίο αυτό ζήτημα. Νομίζω ότι η θέση που λέει ότι η υπάρχουσα θέση του μεγάρου δεν πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές είναι  η σωστή.

Επομένως νομίζω ότι η πρόταση που γίνεται εκ μέρους του δήμου Βόλου και εδράζεται σε κάποιες προδιαγραφές που διατυπώθηκαν και στο παρελθόν είναι σωστή. Νομίζω ότι πρέπει να το διεκδικήσουμε όλοι μαζί. Από κει πέρα όμως θεωρώ ότι και στο μεσοδιάστημα, έως ότου δοθεί οριστική λύση και στην υπάρχουσα τοποθεσία, πρέπει να γίνουν σημαντικές και επιδιορθώσεις σύμφωνα και με την άποψη του Δικηγορικού Συλλόγου. Πρέπει να αποφύγουμε τον δογματισμό  για το αν σήμερα είναι αναγκαία μια νέα τοποθεσία ή όχι. Μέχρι στιγμής από τη συζήτηση προέκυψε ότι πρέπει να διεκδικηθεί ένα νέο δικαστικό μέγαρο”.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο   γ.γ. Τουρισμού,   Κων. Λούλης, οι    Ζέττα Μακρή, Θαν.Λιούπης, Κων. Μαραβέγιας (ΝΔ) και Αλεξ. Μεικόπουλο (ΣΥΡΙΖΑ) , ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρ. Στρατηγόπουλος και η πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων,  Ιωάννα Παπαδημητρίου.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση