Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Διακόπηκε και πάλι η δίκη του πρώην δημάρχου Δημ. Καντόλα
Διακόπηκε και πάλι  η  δίκη του πρώην δημάρχου Δημ. Καντόλα

Διακόπηκε και πάλι η δίκη του πρώην δημάρχου Δημ. Καντόλα

Διακόπηκε και πάλι σήμερα η δίκη του πρώην δημάρχου Δημ. Καντόλα , λόγω σύνθεσης του δικαστηρίου, όταν μια εφέτης που ήταν στην έδρα, ένιωσε αδιαθεσία και αποχώρησε.

Μετά την αγόρευση του εισαγγελέα, πρόταση του οποίου ήταν να καταδικαστούν όλοι πλην της υπεύθυνης λογιστηρίου του πρώην Δήμου Αισωνίας, που είχε βάλει τις τελικές υπογραφές, η δίκη διακόπηκε.

Σύμφωνα με το βούλευμα, ο πρώην δήμαρχος Δημ. Καντόλας, τέλεσε το κακούργημα της απιστίας το χρονικό διάστημα Σεπτέμβριος – Νοέμβριος 2010. Με την ιδιότητά του ως δήμαρχος ανέθεσε στον εργολάβο την κατασκευή επτά έργων και συγκεκριμένα: Διαγραμμίσεις οδών με ιδιωτικό συμφωνητικό 1/9/2010, διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων Χρυσής Ακτής Παναγίας με δύο ιδιωτικά συμφωνητικά που καταρτίστηκαν το πρώτο 1/9/2010 και 1/10/2010, αθλητικών εγκαταστάσεων ΔΔ Διμηνίου, με ιδιωτικό συμφωνητικό στις 1/11/2010, συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων ΔΔ Σέσκλου με ιδιωτικό συμφωνητικό 1/11/2010, πλακόστρωση πεζοδρομίου Χρυσής Ακτής Παναγίας με ιδιωτικό συμφωνητικό στις 1/10/2010, διαμόρφωση πεζοδρομίων Χρυσής Ακτής Παναγίας με ιδιωτικό συμφωνητικό στις 1/9/2010 και διαρρύθμιση χώρων δημοτικού καταστήματος με ιδιωτικό συμφωνητικό στις 1/9/2010, κατά των διατάξεων.

Οι δύο αιρετοί, ως μέλη της επιτροπής παραλαβής, συνέταξαν βεβαιώσεις περί καλής εκτέλεσης των δύο έργων και ο ταμίας και υπάλληλος λογιστηρίου του πρώην Δήμου Αισωνίας, εξόφλησαν εν γνώσεις τους με μετρητά, 13 πλαστά και εικονικά τιμολόγια.

Τέλος, το αναφέρει ότι ο εργολάβος δεν ήταν εγγεγραμμένος στο ΙΚΑ, εξοφλήθηκε με μετρητά χωρίς και ασφαλιστική ενημερότητα, βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Επιχειρήσεων, βεβαίωση και βεβαίωση παρακολούθησης των έργων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση